Memleket Partisi, 'asgari ücret' tavrını açıkladı! 'Başta asgari ücretliler olmak üzere tüm ücretlilere...'

Memleket Partisi Sözcüsü Gaye Usluer, partisinin asgari ücret tartışmalarındaki tavrını düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Memleket Partisi, 'asgari ücret' tavrını açıkladı! 'Başta asgari ücretliler olmak üzere tüm ücretlilere...'

Enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik ile birlikte hayat pahalılığının her geçen gün görünür hale geldiği Türkiye'de, asgari ücret tartışmaları bugün başladı.

Milyonlarca işçinin gözleri asgari ücret görüşmelerine çevrilirken; siyasi partilerde asgari ücretin ne kadar olması gerektiği yönündeki açıklamalarına devam ediyor.

MEMLEKET PARTİSİ'NİN ASGARİ ÜCRET TAVRI

Son olarak Memleket Partisi, asgari ücret tartışmalarındaki tavrını ortaya koydu.

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sırasında bir basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Gaye Usluer, asgari ücretliler ve tüm ücret ile çalışanların maaşlarına en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini söyledi.

“HALK KURTULUŞ REÇETESİ BEKLİYOR”

Usluer, ''Yükün tamamını omuzlayan halk, bir yandan çaresiz ama vatandaş bir yandan da giderek büyüyen öfke içinde. Halkın beklentisi, mevcut durumdan kendisi kurtaracak bir kurtuluş reçetesi. Biz, Memleket Partisi olarak diyoruz ki başta açlık sınırın altında olan asgari ücret olmak üzere tüm ücretlilere en az yüzde 50 maaş artışı sağlanmalıdır'' ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR YOLUN SONUNA GELMİŞTİR”

Memleket Partisi Sözcüsü ayrıca şu ifadeleri kullandı: ''2021 yılı, iki senedir pandeminin ekonomiye olan etkilerinin yoğunlaştığı bir yıl oldu. Dünyadaki örneklere baktığımızda, pandeminin etkilerini bertaraf etmek için çok ciddi önlemler alındığını görüyoruz. Türkiye, ekonomik krizle girdiği pandemi sonrasında derin ekonomik buhranla sonuçlanan süreci, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle yönetemez duruma geldi. Bugün hükümetin, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bir faiz takıntısı olduğunu biliyoruz. Yüksek kur ve dizginlenemeyen enflasyon, aslında bugün iktidarın oluşturduğu yanlış politikaların sonucudur. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki iktidar, yolun sonuna gelmiştir. Korkumuz şudur ki önümüzdeki aylarda birçok gereksinimimizi üretemez bir ülke haline geleceğiz.''

Etiketler
Asgari Ücret Memleket Partisi Gaye Usluer