Kılıçdaroğlu sözünü esirgemiyor: 'Fakirliğimizi emperyalistlere satmaya çalışan bir iktidarla, organize kötülükle kavga edeceğim'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi akşamı kendi twitter hesabından yayınladığı mesajında iki farklı mesaj verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi (27 Kasım 2021) akşamı kendi twitter hesabından yayınladığı mesajında iki farklı mesaj verdi.

İlkinde amacının halkın kuru ekmeğe mahkum kalmasına son vermesini istediğini vurguladı.

Yıllar boyunca iş başına gelmiş hükümetlerin ve muktedirlerin bu topraklardaki yoksulluğu ve bir dilim kuru ekmek kavgasını bitiremediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bu kuru ekmek kavgasını bitiremeyen bir iktidarı istemediğini söyledi.

CHP’de Genel Başkan olduktan sonra kendisini takılan ‘‘Gandhi Kemal’’ lakabını Ankara’dan İstanbul’a devam eden Adalet Yürüyüşü ile pekiştiren Kılıçdaroğlu, ‘‘Hayatımın bu aşamasında neyleyim ben sarayları, paraları! Ben nefsimi köreltiyor çok uzun yıllar oldu. Tek bir muradım var benim. O da milletimin gelecekte bana dua etmesidir’’ sözleriyle de bu tutumunu sürdürdüğü mesajını verdi.

‘‘Fakirliğimizi emperyalistlere satmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız’’

CHP Genel Başkanı konuşmasında ‘‘Kara Salı’’ ile nirvanaya ulaşan ekonomik krizi ve sorumlularını da tarif ederken ‘‘ucuz emeğin emperyalistlere’’ satıldığını söyledi:

‘‘Gelelim şimdi ekonomide son yaşananları bugüne kadar iktidarlar nefislerini köreltemediler dedim. Ancak bu saray hükümeti farklı. Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidar yani bu saray hükümeti bile isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bir daha söylüyorum bile isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bu karnı aç çocukların annelerinin babalarının emeğini daha da değersizleştirerek ‘ucuz emek’ olarak emperyalistlere satacağını açık bir dille bağırarak her yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız.’’

‘‘Benim için eşit bir gelir dağılımı hakkaniyetsiz ve fakirleştiren bir büyümeden çok daha önemli’’

Konuşmasında sol ve sosyalist jargonları tercih eden CHP lideri, ana ekonomik hedefinin büyümeden çok eşit gelir dağılımı ve sosyal adaleti merkeze koyan bir büyüme olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ‘‘Emeğimizin değeri ucuzlayacak ki Batılının dolarına peşkeş çekilebilsin. Sarayın gelecek için ülkemize tek bir vaadi var. O da emekçinin sömürüsü. Siz çalışacaksınız sevgili halkım, batının refahı daha da artacak. Peki ben neye inanıyorum? Ben ekonomik büyümeye inanıyorum elbette. Ama benim için eşit bir gelir dağılımı hakkaniyetsiz ve fakirleştiren bir büyümeden çok daha önemli. Benim hedefim yoksulluk oranını çok hızlı bir şekilde azaltmak. Ve sosyal adaleti sağlamak. Ben hem büyümenin hem de daha fazla eşitliğin mümkün olduğuna inanıyorum’’ dedi.

‘‘Mesele oy değil, çocuklarımızdır; bu organize kötülükte kavga edeceğim, kavga edeceğiz’’

Kendisinin sosyal demokrat partisinin de sosyal demokrat bir parti olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizi arkasına yaslanarak izlemeyeceğini belirtti.

CHP lideri, tüm toplumu ‘‘organize kötülük’’ ile kavgaya çağırdı:

‘‘Ben fakir fukaranın iyice fakirleştirilmesi üzerinden ihracatçının daha çok dolar kazanmasına katiyen karşıyım. Ben yoksul kesimlerimizin en azından orta gelir düzeyine taşınması gerektiğine inanıyorum. Ben sosyal demokratım arkadaşlar. Bir daha ifade edeyim ben sosyal demokratım. Cumhuriyet Halk Partisi de sosyal demokrat bir partidir. Ben sosyal devlete inanırım. Ben fakirliği söküp atarsam bu topraklardan, halkımın duasını alırım. İşte o da bana yeter. Ufak iyileştirme süreci kabul edilebilir bir şey değil. Biz sırf nasıl olsa ‘iktidar buradan oy kaybedecek’ diye arkama yaslanıp olup biteni izleyemem. Oy değildir mesele çocuklarımızdır. Hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmemesidir. İşte bu yüzden bu organize kötülükte kavga edeceğim. Kavga edeceğiz.’’

Etiketler
Twitter Kemal Kılıçdaroğlu Kavga