Yeni Şafak yazarı: Ekonomik Kurtuluş Savaşı ancak böyle kazanılabilir

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, "Ekonomik Kurtuluş Savaşı ancak topyekûn verilecek 360 derece iletişim mücadelesiyle taçlandırılarak kazanılabilir" görüşünü savundu.

Yeni Şafak yazarı: Ekonomik Kurtuluş Savaşı ancak böyle kazanılabilir

Yeni Şafak’ın iletişim uzmanı yazarı Ali Saydam, iktidarın “ekonomik kurtuluş savaşı” olarak nitelediği durum için kapsamlı bir iletişim çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Saydam, bugünkü köşe yazısında kimsenin Türkiye’de ekonominin tıkırında olduğuna dair bir söylem geliştirmediğini savundu.

Yazısında bazı para otoritelerinin Türkiye hakkındaki olumlu şeklinde ifade edilebilecek açıklamalarına yer veren Saydam, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye dair stratejisinin “Dövizi serbest bırak, ihracatı artır, faizi düşür, yatırımı yükselt, işsizliği azalt, enflasyon ve hayat pahalılığını kontrol altına al” şeklinde olduğunu belirtti.

Saydam, daha sonra şunları yazdı:

Şimdi sıra bunu ve yukarıda ifade etmeye çalıştığımız gerçekleri millete ve seçmene anlatmakta… Daha fazla geç kalmadan… Çünkü yazımızın başında da belirttiğimiz ekonominin toplumsallık boyutu ihmale gelmez… Piyasaları da etkiler, siyasi sonuçları da olur… Gerçekler ve algılama arasındaki makası bir an önce kapatmak gerekir.

Özetle Sayın Cumhurbaşkanı’nın “Ekonomik Kurtuluş Savaşı’nı kazanacağız! Vazgeçmeyeceğiz!” şeklindeki düsturunu sahiplenecek, onu kitlelerle paylaşacak, ne demek istendiğini 6 yaşındaki çocuğun anlayacağı şekilde anlatacak, başta bakanlarımız olmak üzere tüm siyasi aktörlerin devreye girmesi işin olmazsa olmazı gibi görünüyor. Ekonomik Kurtuluş Savaşı ancak topyekûn verilecek 360 derece iletişim mücadelesiyle taçlandırılarak kazanılabilir.

2023 seçimi, millî bağımsızlık ile mandacılık (teslimiyet), yeni ile eski, hakikat ile yalan arasında tecelli edecek. Soru şu: Millî bağımsızlığı, yeniyi ve hakikati kim(ler) anlatacak? Sadece Cumhurbaşkanı mı?

Etiketler
Yeni Şafak