'Kara Salı' Meclis'te nasıl karşılandı? 'Yapmaması gereken kişiler de spekülasyonun şehvetine kapılıp...'

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türk lirasındaki değer kaybının hızlandığı ve döviz kurlarının peş peşe rekor kırdığı 'Kara Salı'nın Meclis'te nasıl karşılandığını aktardı. 'Yapmaması gereken kişilerin spekülasyonların şehvetine kapıldığını' söyledi.

'Kara Salı' Meclis'te nasıl karşılandı? 'Yapmaması gereken kişiler de spekülasyonun şehvetine kapılıp...'

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrası Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybını köşesine taşıdı.

Türkiye'nün dün 1994'ten bu yana ikinci büyük devalüasyonunu yaşadığını dile getiren Sarıkaya, "Türk lirası 2001 yılındaki devalüasyonun da önünde bir rakamla günü kapattı. Dalgalı kurda devalüasyon kesinlikle olmaz diyen tüm ekonomi kuramcılarını da yerle yeksan etti; iki seksen uzattı. Öyle bir hale geldi ki, ortada aslında alan yok satan yok, piyasada sağlam bir oyuncu yok, Merkez Bankası saha dışına çıkıp yedek kulübesinde seyirci olmuş; döviz de var gücüyle yukarı tırmanıyor" diye yazdı.

Sarıkaya, parayı en iyi bilmesi gereken bankaların da elindeki dövizi birbirine satmadığını dile getirdiği yazısında şunları kaydetti:

"TBMM’de dün tanıklık ettiğim gibi, yapmaması gereken kişiler de spekülasyonun şehvetine kapılıp, iki kuruş dolarını güvenceye almanın peşine düşmüş, saklayacak yer arıyor. Ekonominin bütün kurallarının allak bullak olmasına yol açan neden de sadece söyleme dayalı ekonomi."

Etiketler
Habertürk Muharrem Sarıkaya Rekor Şile Döviz