Bu soru TBMM'de Soylu'ya soruldu: 'Sedat Peker’in 10 bin dolar verdiği siyasetçi Metin Külünk müdür?'

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gergin geçen İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Süleyman Soylu'ya sorular sordu.

Bu soru TBMM'de Soylu'ya soruldu: 'Sedat Peker’in 10 bin dolar verdiği siyasetçi Metin Külünk müdür?'

Bugün TBMM Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor.

Gergin geçen görüşmelerde zaman zaman tansiyon yükseliyor.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ TARTIŞMASI

Görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya muhalefet tarafından 'Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kim?' sorusu yöneltildi.

“Sen önce Sedat Peker’in iddialarına yanıt ver” diyen muhalefet milletvekillerine, Bakan Soylu, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız” diyerek yanıt verdi.

AHMET ŞIK'TAN ZOR SORULAR

Tartışmalı başlayan komisyonda soru cevap bölümüne geçildi. Muhalefet milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya birçok konuda soru yöneltti.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Süleyman Soylu’ya, “Sedat Peker’in 10 bin dolar verdiği siyasetçi Metin Külünk müdür?” sorusu yöneltti. Şık, Soylu’nun yanıtlaması istemiyle ayrıca şu soruları sordu:

''-Talimatınızla Balat’da kalaşnikof silah dağıtıldığı iddiaları var. Partinizin iki yöneticisinin de adı geçiyor. Bu iddia doğru mu? Silahlar kime kimlerin talimatı ile dağıtıldı?

-Bir mafya liderinin koruma kararının uzatımına neden onay verdiniz? Koruma kararı çıkartıldığı ve uzatıldığı dönemlerde Peker adına yürütülen herhangi bir soruşturma var mıydı?

-9 Haziran 2020’de Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderilmek üzere yakalanan yaklaşık 5 ton kokainle ilgili açılan bir soruşturma var mı? Kolombiya makamlarına verdiğiniz konteyner numaraları neden yanlıştır?

-15 Temmuz gecesi TRT binasında yanınızda bulunan Sadık Soylu’nun cep telefonuyla uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü faaliyetlerinden haklarında polis kaydı bulunan mafya mensupları Ayhan Boran Kaplan, İsmail Altınok ve Levent Çiçek ile görüştünüz mü? Polisin teknik takibinde olan bu kişilerle yaptığınız telefon konuşmasının kaydı Ankara Adliyesi’nin adli emanet bölümünde dururken neden herhangi bir soruşturma açılmamaktadır?''

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Ordu İstanbul Ahmet Şık