HDP'li Garo Paylan 'Hep beraber kazanmalıyız' dedi ve ekledi: Ortak aday fikrine açığız

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, parlamento seçimlerinde bir ittifakın parçası olmayacaklarını söyledi. Ancak cumhurbaşkanlığı konusunda "Ortak aday fikrine açığız" diye konuştu.

HDP'li Garo Paylan 'Hep beraber kazanmalıyız' dedi ve ekledi: Ortak aday fikrine açığız

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Halk TV'de 'Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parlamento seçimlerinde bir ittifakın parçası olmayacaklarını söyleyen Paylan, "Cumhurbaşkanı mevcut yetkilerle çok önemli yetkilere sahip. Cumhurbaşkanlığı mutlaka 'demokrat' bir cumhurbaşkanı olarak kazanmamız gerekiyor. Biz bu ilkeleri açıkladık ve 'Hep beraber asgari müştereklerde buluşalım' dedik. Ortak bir aday fikrine açığız dedik. Parlamentoda demokrasiye inanlar olarak çoğunluğu almalıyız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep beraber kazanmalıyız" diye konuştu.

Paylan, "Korku siyaseti her zaman kaybetmiştir, umut ve cesaret siyaseti her zaman büyük kazanır. Yüzde 75'le kazanırız ve o faşistleri tarihin çöp sepetine atarız ama cesaret göstermek önemli" ifadesini kullandı.

HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin konuşan Paylan, "HDP'yi kapatma üzerine yeniden iktidar olma hesabı yapan bir rejim var. Türkiye'nin birinci partisi AKP, ikinci büyük partisi CHP, üçüncü büyük partisi HDP. Büyüyen bir partiyiz. İlk seçimde yüzde 15 oy olacağız en az. Türkiye'nin üçüncü büyük partisini kapatmaya kalkışmış bir anlayış, ikinci büyük partisini kapatmaya girişemez mi? HDP'yi kapatma yeltenirse bu anlamda CHP'ye de sıra gelebilir" dedi. Şöyle devam etti:

'BUGÜN HDP'Yİ KAPATAN ANLAYIŞ, YARIN CHP'Yİ DE KAPATABİLİR'

"HDP'yi kapatmak demek Türkiye'de demokrasiyi askıya almak demektir. Muhalefet buna sessiz kalırsa bugün HDP'yi kapatan anlayış, yarın CHP'yi de kapatabilir. Farklı düşünüyor olabiliriz ama demokratik siyasete sahip çıkmak aslında demokrasiye de sahip çıkmak anlamına gelir."

'TAM KADRO GİTTİK SANDIĞA, İSTANBUL'U FAŞİSTLERE VERMEDİK'

İstanbul'da tekrarlanan seçimlerden bahseden HDP'li Paylan şunları söyledi:

"En büyük sorumluluğu HDP'liler aldı. Tam kadro gittik sandığa, o anlayışı çok beğendiğimiz için değil faşizan anlayışı kaybettirmek için... İstanbul'u o faşistlere vermedik. Türkiye'yi de böyle kurtarmamız lazım. İstanbul'da ne yaptıysak aynı şekilde bu faşistlere ülkeyi bırakmamamız gerekiyor. Bunun içinde HDP'nin kapatılmaması ya da CHP'ye bu saldırıların önüne geçilmesi gerekiyor."

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı HDP Ortak aday Seçim Garo Paylan