İktidara yakın gazeteci, Erdoğan'ın alışveriş yaptığı marketi eleştirdi

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatif Marketler'i eleştirdi. Uğur, "Fiyatlar adeta zincir marketlerle yarışır durumda" dedi.

İktidara yakın gazeteci, Erdoğan'ın alışveriş yaptığı marketi eleştirdi

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fuat Uğur, Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere kestiği 2.7 milyar liralık kartelleşme cezasını değerlendirdi.

Bu kapsamda Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle'nin 'zincir marketlerin aralarında yazışarak fiyat belirlediklerine dair belgelerin ele geçirildiğini, marketlerin pandeminin başladığı tarihten itibaren bu anayasal suçu işlediğini' açıkladığını hatırlattı.

"Bu meselenin bir yanı. İkinci yanı da kartelleşmeyle, tekelleşmeyle mücadele edecek diğer enstrüman olan Tarım Kredi Kooperatif Marketler meselesi" diyen Uğur, devamında "Ama tam bir hayal kırıklığı olarak karşımızda zuhur etti. Fiyatlar âdeta zincir marketlerle yarışır durumda" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN NE KADAR ÖDEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ekim ayında Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de alışveriş yapmıştı. Sepetini gevrek, kuru meyve, bisküvi, çikolata, cips ve meyve suyu gibi atıştırmalıklarla dolduran Erdoğan, toplamda 1002 lira 47 kuruş ödemişti.

Erdoğan, fiyatların gayet uygun olduğunu ileri sürmüştü.

Etiketler
Fuat Uğur Kredi Market Recep Tayyip Erdoğan