Gündemi değiştirecek iddia: 'AKP, MHP'nin para militer gücüne ihtiyaç duyuyor, onları sokağa çıkaracak'

Haluk Kırcı ve Alaaddin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın da tahliyesi, ülkücü mafyanın yeniden yapılandırıldığı iddialarına neden oldu. Fikri Sağlar'a göre ise AKP, MHP'nin paramiliter gücüne ihtiyaç duyuyor.

Gündemi değiştirecek iddia: 'AKP, MHP'nin para militer gücüne ihtiyaç duyuyor, onları sokağa çıkaracak'

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in açıklamalarıyla gündeme gelen karanlık ilişkilerin üzerine gidilmezken ülkücü mafya liderleri Haluk Kırcı ve Alaattin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın da tahliye edilmesi soru işaretlerine neden oldu.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'ndaki ağırlığını artırdığı bir dönemde gerçekleşen tahliyeler, ülkücü mafyanın yeniden yapılandırılacağı ve sokaklara hakim olacağı savlarını gündeme getirdi. Özellikle İstanbul'da yeraltı dünyasında oluşan boşluğun bu tahliyelerle doldurulacağı, kara paranın da bu yolla yönetileceği iddia edildi.

Eski TBMM Susurluk Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar ise iktidarın seçimleri kaybedeceğini belirterek AKP'nin MHP'nin paramiliter gücüne ihtiyaç duyduğu öngörüsünde bulundu.

Sedat Peker'in gündeme getirdiği iddialara da işaret eden Sağlar şöyle konuştu:

"Sedat Peker, iktidarın korku ortamı yaratacağını söylemişti. Kendisinin de bu doğrultuda görev yaptığını açıklamıştı. Hükümetin artık geleceği olmayacağı görülüyor. AKP, koltuğu kaptırmamak için sandığa giderken her türlü engeli koymak isteyecektir. Mafya liderleriyle anlaşması çok doğal. Türkiye'nin uluslararası arenada itibarı kaybolmuş. Anlaşılan o ki Sedat Peker'in açıklamalarından da yola çıkarak AKP, MHP'nin para militer gücüne ihtiyaç duyuyor. Onları sokağa çıkaracaklar. Ancak Atatürk Türkiyesi buna izin vermeyecektir."

Alican Uludağ'ın haberine ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Kürşat Yılmaz Mafya Para Tahliye