AKP'li Şamil Tayyar: Ufukta sandık gözüktü!

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, "Zamanında veya erken, ufukta sandık gözüktü" dedi. Tayyar, 'direnci yüksek, liyakatli kadrolarla güçlü bir siyasi tahkimata ihtiyaç olduğunu' söyledi.

AKP'li Şamil Tayyar: Ufukta sandık gözüktü!

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, kişisel Twitter hesabında 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

"Zamanında veya erken, ufukta sandık gözüktü. Haliyle diğer dönemlere kıyasla daha fazla manipülasyona açık süreçteyiz" diyen Tayyar, şöyle devam etti:

"Bu sürecin yönetimi, en az haklılığınız kadar önemli. Yeni hikaye kadar direnci yüksek/liyakatli kadrolarla güçlü bir siyasi tahkimata ihtiyaç var."

AKP'li Şamil Tayyar: Ufukta sandık gözüktü! - Resim : 1

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, muhalefet partilerinin 'erken seçim' çağrısı sürüyor. Ancak Cumhur İttifakı liderleri, sık sık seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağına işaret ediyor.

Son olarak "Erken seçim, seçimlerin öne çekilmesi, baskın seçim yoktur. Herkes hesabını 2023 yılının haziran ayına göre yapmalıdır" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle devam etmişti:

"Zillet İttifakı biraz sabretsin. Onlara Cumhur İttifakı'nın gücünü, Türkiye'nin büyüklüğünü, ona buna minnet etmelerinin sonuçlarını mutlaka aziz millet iradesiyle göstereceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konudaki son tepkisi şöyle olmuştu:

"Ne erken seçimi ya. Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında bir seçime gidilir. Bunlar kabile devletlerinin yaptığı işlerdir. Gelişmiş bir ülkede, gelişmekte olan bir ülkede siz böyle bir şey göremezsiniz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'de ilan edilen zaman neyse yani 2023'ün Haziran'ında seçim yapılacaktır. Onu öne almak söz konusu değildir."

Etiketler
Kadro