Eski AKP milletvekili Ocaktan'dan Adalet Bakanı Gül'e eleştiriler: 'En güzel hukuk masalını siz anlatırsınız'

Eski AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün sözlerini eleştirdi. Ocaktan, "Bakan Gül, Kavala ve Demirtaş’a baktıkça da ‘hak ve özgürlükleri’ görebiliyor mu?" diye sordu.

Eski AKP milletvekili Ocaktan'dan Adalet Bakanı Gül'e eleştiriler: 'En güzel hukuk masalını siz anlatırsınız'

Eski AKP Bursa Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, 'En güzel hukuk masalını siz anlatırsınız' başlıklı yazısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün “Eski Türkiye’de hukukun eline çekiç verdiler ve herkesi çivi gibi gördü. Kimisini inancından, kimisini siyasi görüşünden, kimisini kılık kıyafetinden suçlayan bir hukuk vardı. Bugün ise sadece hukuk ve hukukun üstünlüğü var. Yeni Türkiye’de başka arayışlara yer yoktur. Biz insanımıza baktığımızda hak ve özgürlük görüyoruz" şeklindeki ifadesini değerlendirdi.

"Artık biliyoruz ki iktidar erki bazı kişilerin tutukluluklarının devamı yönünde açıkça görüş beyan etmekten çekinmiyor" diyen Ocaktan, şöyle devam etti:

"Acaba Bakan Gül, icat edilmiş iddianamelerle 4-5 yıldır hapiste tutulmaya devam edilen Kavala ve Demirtaş’a baktıkça da ‘hak ve özgürlükleri’ görebiliyor mu?

Maalesef hukuk devleti anlayışından uzaklaştıkça yaşanan mağduriyetler de, yargı konusundaki sorular da her geçen gün artmaya devam ediyor. Gelişmiş dünyanın yeni bilimsel gelişmeleri, teknolojileri konuştuğu bir yüzyılda hukuksuzluklar ve insan hakları ayıplarıyla anılan bir ülke olmak insanın gerçekten içini acıtıyor."

Etiketler
Bursa Ordu Adalet Bakanı Milletvekili Abdulhamit Gül