HDP'li Beştaş, Erdoğan-Biden görüşmesini değerlendirdi: Halkı aldatmaktan vazgeçsinler

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Roma'daki Erdoğan-Biden görüşmesini değerlendirdi. Beştaş, bir saatlik görüşme için çaba ve efor sarf edildiğini belirterek, "Halkı aldatmaktan vazgeçsinler" dedi.

HDP'li Beştaş, Erdoğan-Biden görüşmesini değerlendirdi: Halkı aldatmaktan vazgeçsinler

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Beştaş'ın gündeminde ekonomik krizin yanı sıra Erdoğan-Biden görüşmesi de yer aldı.

Beştaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’in Roma’daki görüşmelerine dair, "Biden ile Erdoğan görüşmesi uzun zamandır gündemde. Biliyorsunuz en son New York'a gittiğinde Destici ile görüşmüştü. Burada görüşemiyordu herhalde" diyerek söze başladı.

'YURTTAŞLARIN ALDATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Sonunda büyük lobiler ve harcanan paralar ile bu görüşme gerçekleşti" diyen Beştaş'ın değerlendirmesi şöyle oldu:

"Bir saatlik görüşme için ne kadar çaba ve efor sarf edildiğini hepimiz biliyoruz. Bir saatlik görüşme ile yapısal sorunlar çözülemez, herşey güllük gülistan denilerek Türkiye yurttaşlarının aldatılmasına izin vermeyeceğiz.

Ortada anlaşmazlık konularının olduğu, Türkiye’deki demokrasi çıtasının eleştirisi konusu olduğu bir kez daha görüldü, S-400 ve Kuzey ve Doğu Suriye konusunda tabi ki bir anlaşma yok, kimse de bekleyemez bu politika devam ettikçe. Erdoğan ve küçük ortağı içerde yarattıkları krize karşı bu tür mizansenler meşrulaştırma girişiminde bulunuyor. Bu kabul edilemez.

'TÜRKİYE'DE YENİ BİR HUKUK DÜZENİNE DÖNÜLMESİ GEREKİYOR'

Türkiye’de hukuka dönülmesi lazım, yeni bir hukuk düzeninin yaşama geçirilmesi gerekiyor. Çözüm ABD, Glasgow, New York, Moskova’da değil TBMM’dir. Hukuk ve insan hakları, demokrasi sorunlarını çözecek merci siyasettir. AKP iktidarını bu çağrıyı bir kez daha yapmak istiyoruz. Biden ile görüşmeyi süslü cümlelerle eksik yanlış cümleler anlatmaktan halkı aldatmaktan vazgeçsinler."

'ZAM YAPILMAYAN TEK ŞEY EMEKÇİLEİRN MAAŞLARI'

Beştaş'ın elektrik zamları, enflasyon ve ekonomik krize dair sözleri de şöyle oldu:

"Elektrik üreten santrallerin doğal tarifesine yüzde 47 zam yapıldı. Ekim ayında da yüzde 15 zam yapılmıştı. Zam yapılmayan tek şey emekçilerin maaşlarıdır. Elektriğe en az yüzde 15 zam gelecek Çünkü bunlar birbirini tetikliyor. Doğalgaza yapılan zam enflasyonu da tetikleyecektir. Merkez Bankası’nın enflasyonu hedefi ile zam hedefi arasında açıkça bir uçurum vardır. Bu zamlar her yere yansıyacak zamlar not edilmelidir, emekçilere yüzde 3-5 büyük şaşalı toplantılarla lütuf olarak sunuluyor ama Erdoğan maaşı 100 bin TL’nin üstüne çıktı. Bu yüzde 14 zam demektir. İşçiye emekçiye ise 5,88 zam yapıldı. Onların adaletin anladığı budur.

MECSLİ GÜNDEMİNDEKİ İKİ ANLAŞMA

"Meclis gündeminde 2 tane uluslararası anlaşma var. Bu anlaşmalar Genel Kurul gündemine gelir ve yurttaşın sonradan haberi olur. Karadağ ile yapılan anlaşmaya göre üreticinin rekabet gücünü düşürecek vergiden muaf olacak şekilde canlı hayvan ve işlenmiş et ürünü ve buğday ithal edilecek. Üretici kan ağlarken bu destek niye üreticilere değil de Karadağlılara veriliyor. Bu ithalat anlaşması ile çiftçilere büyük bir darbe vuruluyor. Dışa bağımlı ekonomi devam ettiriliyor. Üretebileceğimiz ürünleri dışarıdan satın alıyoruz.

Diğer anlaşma ise Katarla, 2022 yılında Katar ile gerçekleşecek olan dünya kupası organizasyonuna destek kolluk gücü görevlendirecek. Türkiye'de destan yazan kolluk bakalım orada ne yapacak. Buradan gidecek kolluk gücüne iyi seyirler diliyoruz. Türkiye kadınların korunması ve şiddetin önlenmesi konusunda görevlerini kötüye kullandıklarını da burada not edelim."

Etiketler
Meral Danış Beştaş HDP Roma