Çavuşoğlu'ndan YPG'ye sınır ötesi operasyon sinyali: ''ABD ve Rusya sözlerinde durmuyor''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'ye operasyon sinyali verdi. Çavuşoğlu, "ABD ve Rusya verdikleri sözü tutmadı, kendi güvenliğimiz için gerekeni yapacağız" dedi.

Çavuşoğlu'ndan YPG'ye sınır ötesi operasyon sinyali: ''ABD ve Rusya sözlerinde durmuyor''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Suriye'ye olası bir operasyonun sinyalini verdi.

Bakan Çavuşoğlu ve Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres, Ankara'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

'GEREKENİ YAPACAĞIZ'

Bir gazetecinin, Suriye'ye yeniden bir askeri operasyon düzenlenmesine ilişkin sorusuna Çavuşoğlu, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinden gerçekleşen saldırıları hatırlatarak yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Son zamanlarda bu tür saldırıları görmeye başladık. Her iki ülkede bu töreristleri en az 30 km güneye çıkaracaklardı. Rusya, Tel Rıfat ve Münbiç'i temizleyecekti. Bu sözler tutulmadı" dedi.

Çavuşoğlu, "Suriye'de ABD ve Rusya verdikleri sözü tutmadı, kendi güvenliğimiz için gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Afganistan gündemine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, ülkeden göçmek zorunda olan insanlara dikkat çekti. Taliban'ın 'herkesi kapsayan bir yönetim' ortaya koymasını umut ettiklerini belirten Çavuşoğlu, "Telkinlerimizi Taliban yönetimine başından beri ilettik" dedi.

Çavuşoğlu, bazı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Afganistan'a gitmeyi kararlaştırdıklarını, bu programın önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

Etiketler
Mevlüt Çavuşoğlu Operasyon Rusya Suriye