Selahattin Demirtaş, HDP'nin deklarasyonu hakkında kararını açıkladı

Selahattin Demirtaş, HDP'nin “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonu hakkında açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş, HDP'nin deklarasyonu hakkında kararını açıkladı

Kürt sorunu tartışmaları yeniden Türkiye'nin gündemine otururken HDP ‘Demokrasi Tutum Belgesi’ni açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonunun detaylarını paylaştı.

HDP'nin deklarasyonunda " Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorunu Kürt sorunudur. HDP, demokratik çözüm ve barış konusunda üzerine düşen her şeyi yapmaya, Türkiye’deki bütün toplumsal kesimlerin sorunlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir rol üstlenmeye hazırdır." ifadeleri yer aldı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "HDP Genel Merkezinin tutum belgesi bugün 11.00'de sevgili Eş Genel Başkanlarımız tarafından açıklanıyor. Türkiye siyaseti için yeni bir başlangıca fırsat sunacağına inandığım bu deklarasyona, tüm siyasi çevrelerin anlam vereceğini umuyorum." ifadelerini kullanarak deklarasyona desteğini açıkladı.

Selahattin Demirtaş, HDP'nin deklarasyonu hakkında kararını açıkladı - Resim : 1

Demirtaş daha önce, “Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim. Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. ‘Asimilasyon bitti’ diyenler, ‘Kürt sorunu çözüldü’ diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün. Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak? Ayrıca Kürtçe okuyup yazmak ve konuşmak için Kürt olmak da gerekmiyor. Tıpkı İngilizce bilmek için İngiliz olmak gerekmediği gibi. O nedenle bu Kürtçe kitap setini, isteyen Türk kardeşlerime de memnuniyetle hediye etmek isterim.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Etiketler
Ağrı Selahattin Demirtaş HDP