Öztunç'tan TOKİ tepkisi:Öğrenciler tarikatların yurtlarına gitsin diye mi bunu yapıyorsunuz?

İktidarın yurt politikasını eleştiren CHP'li Öztunç, öğrencilerin barınamama sorununu değerlendirdi.

Öztunç'tan TOKİ tepkisi:Öğrenciler tarikatların yurtlarına gitsin diye mi bunu yapıyorsunuz?

Öğrencilerin barınma sorununa yönelik tepkiler sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, TOKİ'nin henüz yangınlar sürerken proje yaptığını ancak yurt inşa etmediğini söyledi. Öztunç, "Öğrenciler, devlete ait yurtlara gidemesin de bazı tarikatların, cemaatlerin yurtlarına gitsin diye mi bunu yapıyorsunuz" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Ya elinize dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden nereye geldik?” sözlerini, “Recep Tayyip Erdoğan’ın elini, dizine, gözüne dursun. Ya bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp da millete ‘elinize, dizinize dursun’ der mi? ‘Efendim 45 liracıktı da biz 650 TL burs vermeye başladık. Burs değil kredi o bir defa, geri alacak onu” diye değerlendirdi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

Erdoğan’ın, burslara ilişkin iktidara gelmeden önce öğrencilere ’45 TL’ verildiği sözlerini anımsatan Öztunç, “45 TL burs verildiği zaman bir çeyrek altın 32 TL’ydi. Yani öğrenci bir çeyrek altın alıyordu, üzerine 13 TL parası kalıyordu. Şimdi 650 TL veriyor, bir çeyrek altın 850 TL. 200 TL daha üstüne koyması gerekiyor. Hesabı yaparken de yanlış yapıyor. Bilmiyor çünkü. Ekonomist olduğunu söylüyor ama ekonomiden anladığı falan yok. Milleti kandırmak konusunda pek bir mahirdir Erdoğan” dedi.

'BİNLERCE TALEP GELDİ ŞU ANA KADAR'

Öztunç, Türkiye’de yurt sorununun olduğunu işaret ederek, şunları söyledi:

“Yurt sorunu yok. Nasıl yok ya. Ben bir milletvekiliyim, her gün sadece bana 50, 60 öğrenciden talep geliyor. Binlerce talep geldi şu ana kadar. CHP Genel Merkezi’mize gelen telefonun haddi hesabı yok. Eskiden aileler çocuklarını, acaba üniversite sınavını kazanacak mı diye kaygı duyardı, şimdi çocuk kazanacak da gittiği yerde yurtta nasıl kalacak, yurt bulabilecek mi, barınma ihtiyacını giderebilecek mi, diye kaygılanmaya başladılar. Türkiye’de çok ciddi bir yurt sorunu vardır. Erdoğan yok dese de var. Gerçek bu. Tayyip Erdoğan yandaş kanalları izlediği, vatandaşla muhatap olmadığı için olayın farkında olmayabilir. Çünkü onun çevresindekilerin hiçbirinin çocuklarının yurt sorunu yok. Maşallah hepsinde para gırla. Onlar zaten çocuklarına özel evler tutuyorlardır.”

TOKİ'YE SERT ELEŞTİRİ: NEDEN VAR?

Öztunç, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"TOKİ diye bir kuruluş, yurt yapsın diye var. TOKİ denilen kuruluş, apartmanlar yapıp para kazansın diye yok. Deprem, sel, yangın oluyor, bir bakıyorsunuz TOKİ hemen projeleri çıkarıyor. Daha yangın sürerken. Yurt niye yapmıyorsun kardeşim. Beyninizin arkasında başka plan mı var? Öğrenciler, devlete ait yurtlara gidemesin de bazı tarikatların, cemaatlerin yurtlarına gitsin diye mi bunu yapıyorsunuz? Bu düzeni değiştireceğiz.”

Etiketler
TOKİ Öğrenci Tarikat