Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu bitirmek değil yönetmek istiyorlar!

Kırklareli’ndeki temaslarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya Roman kanaat önderleri buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu bitirmek değil yönetmek istiyorlar!

Kırklareli’ndeki temaslarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya Roman kanaat önderleri buluşmasında açıklamalarda bulundu.

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği pilot uygulamadan bahseden Kılıçdaroğlu, “Katı atık toplayanların tamamını toparladı. Kooperatif kurdurdu, hepsini sigortalı yaptırdı, ‘Siz toplayacaksınız, ben size parayı vereceğim’ dedi. Bu pilot uygulamayı büyütürsek, diğer illere de götüreceğiz. 20 yıldır iktidardalar, akıllarına bile gelmiyor. Niçin? Çünkü yoksulluğu bitirmek istemiyorlar, yoksulluğu yönetmek istiyorlar” dedi.

Sözcü'den Batuhan Serim'in aktardığına göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa gerçekleştirmek için gittiği Kırklareli'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

“EKONOMİYLE MİLLİ MÜCADELE VERİYORUZ”

Ekonomiden ve hükümet yetkililerini görememekten dert yanan bir esnaf, “Ekonomiyle milli mücadele veriyoruz. Düşmanımıza dönüştü ekonomi. Yüz yıl önce verdiğimiz mücadeleyi bugün ekonomiyle vermek utandırıyor artık bizi. Vatandaş olarak sizden beklentimiz yüksek. Lütfen artık bunun önüne geçin. Çay dağıtmıyorsanız bize birer tane dürbün getirin, hükümet yetkililerini yakından göremiyoruz artık. Ben CHP'li değilim ama canı gönülden bundan sonraki seçimde CHP'ye oy vereceğiz” diye konuştu.

“GÖREVİMİZ SİZİN SORUNLARINIZI ÇÖZMEK”

Kılıçdaroğlu, “Bizim de görevimiz sizin sorunlarınızı çözmek. Çözeceğiz” yanıtını verdi.

“PANDEMİDE ÇOK YARA ALDIK”

Salgın sürecinde işlerinin bozulduğunu ve Bağ-Kur'unu ödeyemediğini belirten bir esnaf, “Pandemide çok yara aldık. Bir yılı aşkındır Bağ-Kur'umu ödeyemiyorum. Toparlamaya çalışıyoruz ama çok zor işimiz. Paket servisle olmuyor, dönmüyor. Çok mağdur olduk” diyerek Kılıçdaroğlu'na yaşadığı sorunları anlattı.

GENÇLERLE BULUŞTU

Son dönemde gençlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri ile dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Kırklareli programının devamında bir kafede bir grup gençle buluştu, dertleşti. Gençlerin kahve davetini kabul ederek sohbet eden Kılıçdaroğlu, topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.


Etiketler
Kırklareli Kemal Kılıçdaroğlu Roma