CHP’li Adıgüzel’den PCR testi yerine ‘hızlı tanı kiti’ önerisi

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kovid-19’un yeni varyantlarına dikkat çekerek, “PCR testi doğruluğu, varyantlar ile birlikte yüzde 30 bile değilken PCR zorunluluğu yanlıştır” dedi.

CHP’li Adıgüzel’den PCR testi yerine ‘hızlı tanı kiti’ önerisi

Milliyet’e konuşan CHP’nin doktor milletvekili Adıgüzel, aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi ve yaptırım uygulanmasının doğru ama PCR zorunluğu yönteminin yanlış olduğunu belirterek, bunun yerine hızlı ve yüzde 90 oranında doğru sonuç verdiği hem de maliyeti daha ucuz olduğu için “hızlı tanı kiti” önerisinde bulundu. Hızlı tanı kitinin, hızlı sonuç, yüksek doğruluk, kolay uygulanma ve düşük maliyet olmak üzere dört avantajı bulunduğuna işaret eden Adıgüzel, şunları dedi:

Dört avantaj

“Hızlı tanı kitleri 3 dakikayla 10 dakika arasında sonuç veriyor. PCR’daki gibi 5-6 saat beklemiyorsunuz. Kolay uygulanabiliyor. PCR’da burnunuza sokuyorsunuz, çok rahatsız ediyor. Bunda tükürükten veya parmak ucu kandan basitçe bakılabilir. Doğruluk oranı yüzde 90’ın üzerinde. Hem de PCR’a göre maliyeti çok daha düşük, 30 TL civarında. Pek çok gelişmiş ülkede havaalanları, hastaneler, eczaneler ve okullarda kullanılıyor. Aylardır kullanılıyor. Almanya ve Amerika’da okullarda haftada iki gün ücretsiz yapılıyor. Eğer siz aşı olmayanları bir şekilde elimine edip çocuklardan, toplu alandan uzak tutmak istiyorsanız hızlı tanı kiti yapın o zaman. Hem hızlı olsun hem daha doğru sonuç versin hem daha ucuz olsun hem daha kolay yapılsın. Avrupa Birliği bunu onayladı.”

Etiketler
Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel