İşte Erdoğan'ın afet bölgesini ziyaretinin 4 maddelik kriz yaratan özeti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangın bölgesini ziyaretinde yapılan uygulamalar Saray iktidarının bakış açısını gözler önüne serdi.

İşte Erdoğan'ın afet bölgesini ziyaretinin 4 maddelik kriz yaratan özeti

Ülkenin dört bir tarafında yangınlar sürerken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeyi ziyareti esnasında yaşananlar 19 yıllık AKP iktidarının özeti.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre; her felaket sonrası lüks uçağıyla afet bölgelerini ziyaret eden Erdoğan’ın icraatları kamuoyunda büyük tepki çekiyor.

Pandemiden ekonomik krize, eğitimden sağlığa ülkeyi hemen her alanda kaosa, sürükleyen tek adam rejimi, kendi dar çevresi dışında kimseyi görmüyor. Her konuşmasında pembe bir tablo çizen Erdoğan ülke gerçeğinden her geçen gün biraz daha kopuyor, yoksullukla, felaketlerle boğuşan yurttaşlara çay fırlatıyor.

Ülke deprem, sel ve yangınlarla boğuşurken Erdoğan’ın kalabalık konvoyuyla yaptığı ziyaretler beyin ölümü gerçekleşen iktidarın içine düştüğü çaresizliği gözler önüne seriyor.

1- İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE HER ZAMAN ÇAY

Görülen o ki Erdoğan’ın otobüsünde fazlaca çay stoku var. Daha önce sadece mitinglerde yurttaşa çay fırlatan Erdoğan artık sel, deprem, yangın gibi felaket yaşanan bölgeleri ziyaretlerinde yurttaşları çay fırlatarak telkin etmeye çalışıyor. Son olarak, orman yangınlarının yaşandığı bölgelerden Marmaris’te yaptığı incelemelerin ardından bölgede kendisini dinleyen kalabalığa konuşan Erdoğan, “Meydanı provokatörlere bırakmayacaklarını” söyleyerek halka çay fırlattı. Sosyal medyada büyük tepki çeken Erdoğan’ın otobüs seyir halindeyken yolda gördüğü yurttaşlara fırlattığı çayları kimsenin almaması da dikkat çekti.

2- CUMHURBAŞKANLIĞI KONVOYU TRAFİĞİ TIKADI

Marmaris ziyareti başka bir skandala daha neden oldu. Yurttaşların sosyal medyadan paylaştığı görüntüler de büyük tepki topladı. Görüntülerde, polisin yolu kestiği ve trafiğin kilitlendiği anlar dikkat çekti. O anları evinin balkonundan kameraya alan yurttaş, “Yangın bölgesinde arkada itfaiyeler bekliyor ama geçen daha önemli olduğu için yangın önemli değil. İtfaiye orada bekliyor. Sayın Erdoğan geçiyormuş” dedi.

3- ÖNCE ERDOĞAN’IN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLDÜ

Erdoğan’ın lüks uçağından inerek felakette mal ve can kaybına uğramış yurttaşları ziyaret ettiği köyde herkesin N95 maskesi takması da dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu. Erdoğan ve beraberindekiler sıradan maskeler takarken ‘sıraya dizilmiş’ köylülere üst düzey koruma sağlayan maskelerden verilmesi de tepki çekti. Binlerce kişi “Ne güzel köy herkes N95 maskesi” takıyor sözleriyle Erdoğan’ı eleştirdi.

4- YURTTAŞLAR ZİYARETİ ERDOĞAN’A YAPTI

Erdoğan’ın Marmaris’in Armutalan ilçesinde başlayan yangında itfaiyecilere motosikletiyle su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulunduğu duyuruldu.

Söz konusu ziyarete ait olduğu öne sürülen fotoğraflar da AKP’nin Twitter hesabından paylaşıldı. Fotoğraflarda ziyaretin gerçekleştiği öne sürülen mekandaki cumhurbaşkanlığı forslu bayraklar merak uyandırdı. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise verdiği bilgiyle bu merakı giderdi.

Karaca, Şahin Akdemir’in ailesini, evlerine giderek ziyaret etmek yerine Marmaris Öğretmenevi’ne çağırtarak taziyede bulunduğunu belirtti. Karaca, “Sayın, AKP Genel Başkanı, bizim milli değerlerimizde, canı yanan, evladını kaybetmiş ana baba, ayağa çağrılıp başsağlığı dilenmez. O anne babanın yanına gidilir, omzuna dokunulur, boynuna sarılınır ve acıları orada paylaşılır” dedi.

***

Yandaş medya yayını kesti

Erdoğan’ın Marmaris’te konuşmasını canlı yayın veren yandaş basın, çay atıldığı anda yayını kesti. Anadolu Ajansı, Erdoğan’ın konuşmasını canlı olarak yayınlarken, sistemine çay dağıttı görüntüleri keserek servis etti.

Canlı yayın yapan aHaber, Erdoğan’ın çay dağıtmaya başlaması ile birlikte yayını kesti. Konuşmayı canlı olarak veren NTV, tv100 ve Habertürk’ün de Erdoğan’ın konuşmasının ardından yayınına son verdiği ve çay dağıtma görüntülerine yer vermediği görüldü.

Etiketler
Saray Uygulama