'AKP'nin Erdoğan sonrası döneme hazırlandığını herkes biliyor'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Partide herkesin Erdoğan sonrasına hazırlandığını, birbirleri için dosyalar topladığını cümle âlem konuşuyor. Ama Erdoğan çıkmış davadan bahsediyor." dedi.

'AKP'nin Erdoğan sonrası döneme hazırlandığını herkes biliyor'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Partide herkesin Erdoğan sonrasına hazırlandığını, birbirleri için dosyalar topladığını cümle âlem konuşuyor. Ama Erdoğan çıkmış davadan bahsediyor." dedi.

Öztrak'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Son bir ayda 20 polisimiz intihar etmiş. İçişleri Bakanı, bu intiharlarla ilgili tek laf etmiyor. Bu intiharların sebebi ne? Derhal araştırın, sorunu çözün. Ama bakan bunun yerine, “2019’da 7 bin polis alımı için verilen ilana, 105 bin 128 kişi başvurdu” diye övünüyor. Beyefendi, o yavrular memlekette korkunç bir işsizlik olduğu için, başvuru kuyruklarında bekliyor. Ve siz, milletin size emanet ettiği evlatlarına, sahip çıkamıyorsunuz.

Bu arada, “Ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçinin ismini açıklamayarak”, suç işleyen, suça iştirak eden bu Bakan, suçları kovuşturmakla görevli olan polislere, geçtiğimiz hafta sonu, hangi yüzle hitap edebiliyor? O çocukların karşısında nasıl durabiliyor?

Erdoğan Şahsım Hükümeti Milletimizin aş-iş davasına gözlerini kapatmıştır. Milletimizin davasına sırt çevirenler, şimdi çıkmış, kavgalı eve dönen partisinin mensuplarına, “Biz bir davayız. Davanın mensubu olanlar, birbiri aleyhine konuşamaz” diye ahkâm kesiyor.

Erdoğan’a tavsiyemiz o ahkâmı örgütüne değil, atadığı İçişleri Bakanına kessin.

Bu ülkenin seçilmiş başbakanına, nasıl kumpas kurduğunu ballandıra ballandıra anlatan, bu atama İçişleri Bakanı değil mi? Partide herkesin Erdoğan sonrasına hazırlandığını, birbirleri için dosyalar topladığını cümle âlem konuşuyor. Ama Erdoğan çıkmış davadan bahsediyor.

Bu davanın, doların yeşili olduğunu, alınan ihaleler ve şişen banka hesapları olduğunu, üç beş ayrı yerden alınan ballı maaşlar olduğunu, uçan kaçan Saraylarda yaşanan şatafat olduğunu, sadece milletimiz görüp, öğrenmedi. AK Parti örgütünün mensupları da gördü.

Şimdi onlara “Biz bir davayız. Davanın mensubu olanlar, birbiri aleyhine konuşamaz” diyerek vicdanlarının sesini susturamazsınız.

Kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşanların, ulvî dava ve hedefleri olamaz!

Bu ülkede yönetenler ve yandaşları Karun olurken, millet fukaralaştı. Kimsenin ağzının tadı, tuzu kalmadı.

Şimdi siyasette ve ülkemizde, 19 yıldır biriken çamuru, pisliği, kiri, pası, temizlemek için yapılması gerekenler bellidir.

TEMİZ SİYASET

Sayın Genel Başkanımız; Temiz siyaset ve temiz toplum için yol haritamızı, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizle ilan etti. Güzel ülkemizi bu çamurdan mutlaka arındıracağız. Yepyeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getireceğiz. Kuvvetler ayrılığını, millet adına hesap sormayı, milletin hakkını hukukunu savunmayı, adaleti güçlendirmeyi vadediyoruz.

Yargı üzerindeki baskıları kaldıracağız. Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracağız. Siyasetin finansmanını şeffaf hale getireceğiz. Emekli vekillerin, bakanların, üç beş ayrı yerden maaş almasına son vereceğiz.

Kamu İhale Kanunu’nu, rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde, yeniden düzenleyeceğiz. Sayıştay’ı gerçek işlevine kavuşturacağız. TBMM’de Kesin Hesap Komisyonunu kuracağız.

Bu adımlar sadece siyaseti rahatlatmakla kalmayacak, ekonomide kaybolan güveni de tesis edecek. Bunların olduğu, şeffaflığın sağlandığı bir ekonomide, “Yüzde 7 büyüdük” denilen bir dönemde, işsiz sayımız 2,5 milyon kişi artmayacak. 128 milyar dolar TCMB kasasından, yok yere buharlaşmayacak. İhaleler üç beş yandaşın elinde toplanmayacak. Yolsuzluk ve yoksulluk olmayacak. Tank-Palet Fabrikası Katar’a peşkeş çekilmeyecek.

"MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU'NU KİME PEŞKEŞ ÇEKMEYE HAZIRLANIYORSUNUZ?"

Tank-Palet demişken, Erdoğan şahsım Hükümeti, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nu Anonim Şirket haline getirmek istiyor.

Hayırdır, Mmamızın gözbebeği, yüzlerce yıllık bir kurumumuzu, kimlere peşkeş çekmeye hazırlanıyorsunuz? Kime, neyin sözünü verdiniz?

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, umutsuzluğu asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Milletimiz de büyük bir millettir.

Biz insanlarımızı ötekileştirmeye değil, birleştirmeye geliyoruz. Biz bu ülkenin tertemiz insanlarıyla beraber, kimseyi dışlamadan, yepyeni bir geleceği inşa etmek için geliyoruz.

Etiketler
Faik Öztrak