Kılıçdaroğlu'ndan Melih Bulu'ya: Sen Boğaziçi'ne hoca bile olamazsın, onurun varsa istifa et!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Melih Bulu'ya: Sen Boğaziçi'ne hoca bile olamazsın, onurun varsa istifa et!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin işine son veren Melih Bulu'ya istifa çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İnsanın ruhunda olan temizliği kirletirseniz sizin topluma hiçbir yararınız olmaz.

Türkiye'nin geldiği nokta bu, üzülerek ifade ediyorum.

Sevinerek ifade ediyorum, Türkiye'yi bu bataklıktan çıkaracağız.

Irak'ın kuzeyinde bir şehidimiz var. Allah'tah rahmet diliyoruz.

Her toplumun bir tarihi vardır. Siyasetçiler o tarihin gereklerini yaparlar. Tarihi çarpıtmazlar. Çünkü o tarih milletin ortak çabaları sonucu oluşan bir tarih. İnebolu'dan Kastamonu'ya gelen yol İstiklal Yolu olarak tanımlanır.

Her yıl İnebolu'da 9 Haziran'ı Kurtuluş Günü olarak kutlarlar.

Bu yıl bir şey oldu. 9 Haziran'ı 8 Haziran'a aldılar. Niçin? Bakanın programı müsait değilmiş. Gençlik ve Spor Bakanı müsait değilmiş diye 8 Haziran'a alıyorlar. Kastamonuluların önemli bir tarihinde bakan size uymayıp da sizi bakana uyduruyorlarsa sizin sandıkta söyleyecek sözünüz vardır.

"ÇANKILILARIN OYLARINA TALİBİZ"

Çankırı AKP'nin oy almada şampiyon olduğu bir yer ama yüzüne bakılmayan bir yer. Bütün arkadaşlarım Çankırı'da bütün ilçelere gittiler. Çok sayıda şikayet var. Diğer illerde olduğu gibi Çankırı'da da büyük bir işsizlik var. Bütün Çankırılıların oyların talibiz. Oradaki doğal zenginlik belki hiçbir ilimizde yok. Ama iktidar nasıl olsa oy alırım, ne yaparsam yapayım bana oy verir diyor.

MELİH BULU'YA TEPKİ

Üniversitelerin özerkliğinden söz ediyoruz. Üniversitelerde her türlü düşünce tartışılsın diyoruz. Üniversitelerin önündeki siyasi barajı kaldırmamız gerekiyor diye defalarca söyledik. "Efendim 100 gün içinde her şey çözülür ben rektör olarak otururum..." Bulu'ya söylüyorum. Sen o üniversiteye bırak rektör olmayı o üniversitede ders verecek kapasiteye sahip değilsin. Orada hoca bile olamazsın. Kardeşim sende onur varsa istifa et ya! İstifa etmek bir erdemdir. Hocaların görevine son veriyor. Niçin? Hangi akılla, hangi mantıkla. Üniversitenin rektörü bilime düşman olur mu? Düşünün rektör bilime, bilim insanına düşman.

Düşünceyi ifadeden korkmayacaksınız. Bunu yaptığınız zaman demokrasiyi bu ülkeye gerçek anlamda getirmiş olursunuz.

AYAK AYAK ÜSTÜNE ATMA TARTIŞMASI

Erdoğan sözde gençlerle beraber olacak. Dondurma yiyecek. Etrafta hiç koruma yok ne kadar güzel. Bir genç kız ayak ayak üstüne atmış orada. Vay efendim nasıl ayak ayak üstüne atar diyor. Hemen müdahaleler ayağını indireceksin. Efendim makama saygısızlık olmasın diye açıklamasını yapıyorlar. Ya o makam, hırsızlık, yolsuzluk yapanlara, mafyaya bir şey demedi. Kendisine bir başka devletin lideri tarafından "aptal" dendi yine bir şey demedi. Bir genç kızın ayak ayak üstüne atmasından mı rahatsız oluyorsun, bu mudur Allah aşkına?

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Kemal Kılıçdaroğlu