Gül üreticisi derdini Kılıçdaroğlu'na anlattı: Doların ne yapacağı belli değil...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Isparta’da Gönen Belediyesi’ni ziyaretinde sorunlarını anlatan gül üreticisi, belirsizlik içinde üretim yaptıklarını aktararak, “Doların ne yapacağı belli değil, kaç satacağın belli değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Isparta’da Gönen Belediyesi’ni ziyaretinde sorunlarını anlatan gül üreticisi, belirsizlik içinde üretim yaptıklarını aktararak, “Doların ne yapacağı belli değil, kaç satacağın belli değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta’da Gönen Belediyesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu belediyeye girerken yoluna gül serildi ve belediye binasından gül yaprakları atıldı.

Burada Kılıçdaroğlu'nu, Belediye Başkanı Osman Kesmen karşıladı. Kesmen, Kılıçdaroğlu’na gül üreticisinin durumunu anlattı.

Kılıçdaroğlu, gül üreticisi gibi elma üreticisinin de zor durumda olduğunu ifade ederek, “Araya aracı girmese, fiyat istikrarı da sağlanır” dedi.

Gül yetiştiricisi, Kılıçdaroğlu’na belirsizlik içinde üretim yaptıklarını söyleyerek, Isparta gülünün fiyatını düşük olduğunu belirtti. Yetiştirici, özel sektörün Gülbirlik’in fiyat açıklamasını beklediğini ve 10 kuruş üstünde fiyat verdiğini aktararak, “Ondan sonra herkes özel sektöre dönüyor” dedi.

Son iki yıldır yetiştirici, Gülbilik’in özel sektörün üzerinde fiyat belirlediğini ancak kota uyguladığını aktardı. Gül yetiştiricisi, gülde taban fiyat açıklanmadığına da dikkat çekerek, “Doların ne yapacağı belli değil, kaç satacağın belli değil” dedi.

Üretici, özel sektörün gül yağını ucuza aldığını ve sattığını belirterek, kendilerinin üretim maliyetinin yüksek olduğunu anlattı.

Üretici, “Gübre, mazot, ilaç pahalı. 180 liraya ilaç atıyoruz, bir torba. Kaç satacağız belli değil” diye konuştu. Üretici, Fas’ı örnek göstererek, bu ülkede gübrenin ucuz olduğunu ve kazandığını aktardı. Üretici, kendilerinin ihracatta genellikle Fransa’ya gül verdiğini bildirdi.

Başka bir üretici de gülün hammadde olarak değil parfüm gibi mamul madde olarak satılabileceğini anlatarak, “Bu yönde yatırımlar yapılsaydı, bu sektör ayakta kalacaktı. Ama hep dışa bağımlı. Ham madde olarak gönderiyoruz. Fransa, Amerika, İsrail almadığı anda, burada üretici söküyor, tekrar dikiyor. Planlama yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Gülizar Biçer Karaca ile Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak da eşlik etti. (ANKA)

Etiketler
Isparta Kemal Kılıçdaroğlu Gönen