MHP’li belediyede adrese teslim iş ilanı!

'Adrese teslim iş ilanı'nın yeni adresi MHP'li Harran Belediyesi oldu.

MHP’li belediyede adrese teslim iş ilanı!

EGEHAN ERKÜN - GERÇEK GÜNDEM - Kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan “adrese teslim iş ilanı” iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bu sefer iddiaların adresi MHP’li Harran Belediyesi oldu.

İŞKUR’da makam şoförü pozisyonu için yayınlanan ilanda adaylardan normal şartların yanında İngilizce (ilk kademe) eğitimi, MEB onaylı sertifika sahibi olmak, Kişisel Gel.-Mülakat Tek. Eğitim sertifikasına sahip olmak, Diksiyon- Beden Dili Eğitim sertifikasına sahip olmak, İkna Teknikeri Eğitim sertifikasına sahip olmak ve Medya Eğitimi belgesine sahip olmak gibi kriterler arandı. İlan, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şanlıurfa’da MHP’li Harran Belediyesi’nin makam şoförü pozisyonu için 24 Mayıs Pazartesi günü İŞKUR’da yayınladığı iş ilanı tartışmalara neden oldu.

İlanda ilgili pozisyona başvuru yapmak isteyen adaylardan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ortaöğretim (Lise ve Dengi), en fazla lisans mezunu olmak, B tipi ehliyete sahip olmak, 18 yaşını doldurmuş, 35 yaşından gün almamış olmak, çeşitli suçlara karışmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Harran ilçesinde ikamet etmek” gibi koşulları sağlaması beklenirken, bu şartların yanı sıra şoförlük mesleğiyle ilişki kurulamayan 5 ayrı sertifikanın aranması ise dikkat çekti.

ADAYLARDA ARANAN SERTİFİKALAR TARTIŞMA YARATTI

İŞKUR’un internet sitesinde yer alan ilanda ilgili pozisyona başvuru yapmak isteyen şoför adaylarından şu şartları sağlaması beklendi:

“İngilizce (ilk kademe) Eğitimi, MEB onaylı sertifikaya sahip olmak, Kişisel Gel.-Mülakat Tek. Eğitim sertifikaya sahip olmak, Diksiyon – Beden Dili Eğitim sertifikaya sahip olmak, İkna Teknikeri Eğitim sertifikaya sahip olmak, Medya Eğitimi belgesine sahip olmak”

İlana tıklayan adaylar, şartlar karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, adrese teslim iş ilanı yayınladığını öne sürerek Harran Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Öte yandan 2020 yılı verilerine göre; 92 bin 549 kişinin ikamet ettiği Harran ilçesinde kaç vatandaşın bu belgelerin tümüne sahip olabileceği akıllarda soru işareti yarattı.

MHP’li belediyede adrese teslim iş ilanı! - Resim : 1

MHP’li belediyede adrese teslim iş ilanı! - Resim : 2

MHP’li belediyede adrese teslim iş ilanı! - Resim : 3

Etiketler
Harran