Kılıçdaroğlu: Ruhsar Pekcan'ı bakan yapanın o görevde oturmaması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Ruhsar Pekcan'ı bakan yapanın o görevde oturmaması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV'de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Ruhsar Pekcan'la ilgili açıklamaları şöyle:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın şirketine sağlanan gümrük ayrıcalığı.

Daha bakan olmadan önce bu kişinin Sayın Emine Erdoğan'ın adını kullanarak bazı çıkar sağladığına dair duyumlar iletiliyor. Bürokrasi bunu söylüyor.

Siz onu bakan yapıyorsunuz. Normalde onu bakan yapanın o görevde oturmaması lazım. Çünkü onu bakan yaptığınız andan itibaren onun sizin eşinizin adını kullanarak, istismar ederek kendisine çıkar sağladığını kabul ediyorsunuz, yap diyorsunuz kabul ediyorsunuz. O da devam etti. Kendi şirketine avantaj sağladı. Kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan aldı. Çok ucuza aldık dedi, baktık ki çok pahalıya almış. Evini tamir etti, onu da devlet ödedi.

Devlet yönetilmiyor. Devlet aklını iflas ettirdiler. Ülkenin bekası için devlet aklı dediğimiz bir kavram vardır. Devlet aklını iflas ettirdiler. Bir kişinin aklı var; Erdoğan, ne varsa onda. Bakanlar bizim anladığımız anlamda bakan değil. Bunlar teknisyen pozisyonunda. Okuldan kim anlar, okulu olanı bakan yap, sağlıktan kim anlar hastanesi olanı bakan yap. Devşirme bir sistem oldu.

Devlet şirket gibi yönetilemez. Şirket bile “basiret” kuralıyla yönetilir. Kim Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu mu, Hulusi Akar mı, İbrahim Kalın mı? Kim belirliyor dış ilişkileri… Öngörüye Bakan, 2013’de diyorum ki Mısır’la kavga etmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir, bu pozisyonumuzu koruyalım içişlerine karışmayalım. Ben bunu söylediğimde beni darbecilikle suçladılar. Şimdi gidip yalvarıyorlar. “Bizimle barışın” diyorlar. Devletin ne olduğunu biliyorum, siz devlette liyakatı yok eder, rüşvet alanı büyükelçi atarsanız ülke bu hale gelir.

Hitler’in Almanya’sını da düşünün böyle bir şey olabilir mi? Nerede eski milletvekili varsa aman DEVA’ya Gelecek Partisi’ne gitmesin diye büyükelçi yapıldı. Türkiye’nin itibarı? Ne itibarı? İtibarı ne kadar israf yaparım öyle görüyorlar. Önce şunu vadediyoruz. Parlamentoya sevk edeceğimiz ilk kanun siyasi ahlak kanunu olacak. İhale takipçisi milletin vekili olur mu? Bunu temizleyeceğiz.

Etiketler
Ruhsar Pekcan Kemal Kılıçdaroğlu