Kemal Okuyan'dan İmamoğlu'na açılan soruşturmaya ilk yorum: Padişahları koruyan bir yasa çıktı da biz mi kaçırdık?

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet’in eşine ait türbenin yanında elleri arkasında bağlı şekilde gezindiği için açılan soruşturma hakkında bir paylaşım yaptı.

Kemal Okuyan'dan İmamoğlu'na açılan soruşturmaya ilk yorum: Padişahları koruyan bir yasa çıktı da biz mi kaçırdık?

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet’in eşine ait türbenin yanında elleri arkasında bağlı şekilde gezindiği için açılan soruşturma hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

1924 yılına ait Hilafet kaldırılmasına ilişkin kararı paylaşan Kemal Okuyan, ''Padişahları koruyan bir yasa çıktı da biz mi kaçırdık?'' diye yazdı.

Okuyan, ''İmamoğlu’na açılan soruşturmanın hukuki dayanağı ne olabilir? Kimsenin hain olanları dışındakilere hele hele çağı söz konusu olduğunda oldukça ilerici özellikleri olan Fatih’e saygısızlık niyeti herhalde yoktur. Ancak padişahları koruyan bir yasa çıktı da biz mi kaçırdık?'' ifadelerini kullandı.

TKP Genel Sekreteri'nin paylaştığı hilafetin kaldırılmasına ilişkin karar görseli şöyle:

Kemal Okuyan'dan İmamoğlu'na açılan soruşturmaya ilk yorum: Padişahları koruyan bir yasa çıktı da biz mi kaçırdık? - Resim : 2

Kemal Okuyan'dan İmamoğlu'na açılan soruşturmaya ilk yorum: Padişahları koruyan bir yasa çıktı da biz mi kaçırdık? - Resim : 3

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Soruşturma TKP