İmamoğlu'nun tam kapanma isteğine 'planın parçası' diyen AKP'li isim Erdoğan'ın kararıyla şoke oldu

Kabine toplantısının ardından açıklanan tam kapanma kararıyla birlikte Türkiye, 18 günlük sokağa çıkma yasağını ve olası etkilerini tartışırken AKP İstanbul eski milletvekili Metin Külünk’ün 3 gün önceki sosyal medya paylaşımları dikkat çekti.

İmamoğlu'nun tam kapanma isteğine 'planın parçası' diyen AKP'li isim Erdoğan'ın kararıyla şoke oldu

Metin Külünk’ün geçtiğimiz günlerde 'tam kapanma' ilan edilmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan paylaşımları ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu’nun “Tam kapanma kararı alınmalı” şeklindeki sözlerini “Sinsi bir planın parçası” olarak nitelendiren Külünk, milletin beklentisinin tedbirli normalleşme olduğunu da belirtti. Son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'tam kapanma' kararı alması Külünk'ü şoke etti.

“AMAÇ MEMNUNİYETSİZLİK VE KAOS”

İmamoğlu'nun tam kapanma çağrısını “Sokak eylemleri daveti hazırlığı” olarak yorumlayan Külünk, ayrıca İmamoğlu’nun iyi niyetli olmadığını, memnuniyetsizlik ve kaosu amaçladığını vurguladı. “Uyanık mıyız?” diye soran Külünk tam kapanma talebinin esnafı daha da zora sokacağını ve İmamoğlu’nun bu talebinin kasıtlı olduğunu da sosyal medya paylaşımlarında belirtti.

KÜLÜNK'TEN YENİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşamki kabine toplantısının ardından 29 Nisan ile 17 Mayıs arasında tam kapanma uygulanacağını duyurdu. Tam kapanma kararının ardından ABC'ye konuşan AKP'li Külünk, "Kabine öncesi istişaremizi yaptık, düşüncemizi dile getirdik. İnsanın düşüncesi bugünden yarına değişmez. Bu konudaki fikrim aynı" ifadelerini kullandı.

Külünk'ün paylaşımları şu şekilde:

İmamoğlu'nun tam kapanma isteğine 'planın parçası' diyen AKP'li isim Erdoğan'ın kararıyla şoke oldu - Resim : 1

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Kabine Milletvekili Sokağa çıkma yasağı