Kılıçdaroğlu'ndan Buket Aydın'ın 'sizce seçim ne zaman?' sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Buket Aydın'ın erken seçim ile ilgili "Sizce ne zaman?" sorusuna, "Bana göre, sonbahara kadar gidemez bunlar. Sonbahara kadar götüremezler bu ülkeyi. Her geçen günün maliyeti ağırlaşıyor. Esnaf gerçekten perişan vaziyettte" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ TARİH YAZIYOR"

Sizinle diyalogtan sonraki sürece ilişkin Bursa dışında fire vermedik. Bursa'yı da alacağız. Belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Hepsine şükran borçluyum. Pandemi şartlarında bütün engelleri aşıyorlar. İktidarın bize teşekkür borcu var.

NEDEN "ERKEN SEÇİM" DİYOR?

Bana göre, sonbahara kadar gidemez bunlar. Sonbahara kadar götüremezler bu ülkeyi. Her geçen günün maliyeti ağırlaşıyor.

Esnaf gerçekten perişan vaziyettte Ülkeyi yönetmek için bilgi ve birikim sahibi olmak lazım. Ahlak ve liyakat sahibi olmak lazım. Bir devlet nasıl yönetiliyor? Bunu bilmeleri lazım. Devletin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar.

BİLİM KURULU'NU NEDEN ÇOK SERT ELEŞTİRİYOR?

Bilim Kurulu'nda ne oluyor? Bilim Kurulu ne düşünüyor? Ben saygı duyuyorum. Bir süre sonra Bilim Kurulu suçlanacak. Ben baştan Bilim Kurulunun bir sözcüsü olsun istedim. Ama yapmadılar."

KILIÇDAROĞLU'NUN ERKEN SEÇİM İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

Etiketler
Erken seçim tartışmaları Haber Global Aydın Kemal Kılıçdaroğlu