Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ölen her kişinin sorumlusu Saray'da oturan zattır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programında pandemi sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Erdoğan'a yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programında pandemi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de koronavirüs pandemi sürecinde ölen vatandaşların sorumlusu olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösteren Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"200 kişiyi aşkın vatandaş resmi rakamlara göre pandemide hayatını kaybediyor. Günlük bu! Kim sebep oldu buna? Kim yol açtı? Kurultaylar yaptılar değil mi? Kongler yaptılar. Lebaleb doldurdular salonları. Ölen her kişinin sorumlusu Saray'da oturan zattır.

Bir daha ifade edeyim; Ölen her kişinin sorumlusu Saray'da oturan zattır. Ne diyor? "Sokağa çıkmayın" sen salonları dolduruyorsun. Kurala göre maske takmadı diye Kayseri'deki 16 yaşındaki kıza ceza yazıyorsunuz. Senin kongrende binlerce kişi, on binlerce kişi toplanıyor. Miting yapıyorsunuz, sloganlar atıyorsunuz! Kimsede maske yok, kimseye ceza kesilmiyor. Bu çifte standart neyi doğurdu?"

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Buket Aydın'ın "Bu artışın sebebini kongreler olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna ise, "Başka ne olur? Karadeniz'den başladı önce Karadeniz kırmızıya boyandı. Ankara'da yaptı. Ondan sonra Ankara'da olanlar Türkiye'ye dağıldı. Türkiye'nin her tarafı şu anda kırmızı" yanıtını verdi.

Etiketler
Haber Global Aydın Kemal Kılıçdaroğlu Buket Aydın