Kılıçdaroğlu: İBB Başkanı’mızın çabasını yürekten kutluyorum

Kemal Kılıçdaroğlu, “Ahmet Vafık İsvan Sergisi”nin açılış töreninde yaptığı konuşmada "Tarihe duyulan saygıyı, insana duyulan saygıyı bir şekliyle bu sergiyle dile getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: İBB Başkanı’mızın çabasını yürekten kutluyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ahmet Vafık İsvan Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

1973-77 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanı olarak görev yapan “halkçı belediyeciliğin” mimarı İsvan’ın adını taşıyan sergi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliği yaptığı serginin açılış törenine eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleri ile siyasi parti yöneticileri de katılım sağladı.

İstanbul’un efsane belediye başkanlarından Ahmet İsvan adına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde açılan sergiyi gezen Kılıçdaroğlu, “Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’a hizmet etmek, farklı bir şeydir. Farklı bir anlamı, ağırlığı vardır. Bir metropolü yönetmek, devasa sorunları kucaklamak demektir. Var olan sorunlara çözüm üretmek demektir. İsvan’ın attığı adımların bugün sürdürülebilir olması, o adımların ne kadar doğru ve zamanında atıldığının bir başka karinesidir” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “İBB BAŞKANI’MIZIN BU ÇABASINI DA YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bugün, hep birlikte güzel bir şeyi gerçekleştiriyoruz. Tarihe duyulan saygıyı, insana duyulan saygıyı bir şekliyle bu sergiyle dile getiriyoruz. Bu bağlamda, İBB Başkanı’mızın bu çabasını da yürekten kutluyorum. Bir kente hizmet eden insanları anmak, onları unutturmamak ve gelecek kuşaklara o değerleri aktarmak için, o insanların yaptıklarını aktarmak için bu tür çabalar büyük bir fırsat.

Cumhuriyet tarihimizi yeteri kadar çocuklarımıza anlatabildik mi? İstanbul’un tarihini, Cumhuriyet döneminde İstanbul’a yapılanları yeteri kadar çocuklarımıza aktarabildik mi? Bu tür çabalar, geçmişte yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması için önemli bir fırsat.”

KILIÇDAROĞLU: “İSTANBUL’A HİZMET ETMEK, FARKLI BİR ŞEYDİR”

“Ahmet İsvan’ı, Yalova’daki evinde 2 kez ziyaret ettim. Onda gördüğüm heyecanı ve sevgiyi, asla unutmuyorum. Beraber olduk, anılarını dinledim. En çok arzu ettiğim de anılarını yazmasıydı. Onu da kendisine ifade ettim. Çünkü İstanbul’a hizmet etmek, farklı bir şeydir. Farklı bir anlamı, ağırlığı vardır. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’u yönetmek, belediye başkanı olarak yönetmek çok farklı bir şeydir.

Bir metropolü yönetmek, devasa sorunları kucaklamak demektir. Var olan sorunlara çözüm üretmek demektir. Onun attığı adımların bugün sürdürülebilir olması o adımların ne kadar doğru ve zamanında atıldığının bir başka karinesidir.”

KILIÇDAROĞLU: “HİZMETLERİNİ GELECEĞE AKTARMALIYIZ”

“Genel Başkan’ımız Sayın Öymen’in dediği gibi, İstanbul’a hizmet eden çok sayıda belediye başkanı var. Bazılarının isimlerini de verdi. Dolayısıyla bu kente hizmet eden bütün belediye başkanlarını şükranla anmamız gerekiyor. Onların hizmetleri unutulmamalı, gelecek kuşaklara aktarılmalı. Belediye Başkanı’mız Sayın İmamoğlu da bu çerçevede elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Bütün ön yargılardan arınarak bunu yapmış olması, Belediye Başkanı olarak İstanbulluya güven veriyor. Kendisini tekrar yürekten kutluyorum. Bu güzel günde, İsvan ailesi ile birlikte olmak ayrıca benim için büyük bir onur. Kendilerini saygı ile selamlıyorum. İsvan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük hizmetleri oldu. Onu her zaman her yerde her ortamda saygı ile anacağız.”

Tören, pandemi önlemleri gereği, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki sınırlı sayıda davetlinin sergi salonunu gezmesi ile tamamlandı. Bu gezi süresince İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kılıçdaroğlu'na sergiyle ilgili bilgler de aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir tarihinin en yüksek oy oranıyla (yüzde 64) seçilen başkanı Ahmet Vamık İsvan’ı unutmadı.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu sergi