CHP'den İstanbul Sözleşmesi hakkında çarpıcı anket: Partiler değişti, yanıtlar aynı kaldı

"İstanbul’da Kadınların Gözünden Türkiye’de Kadın Olmak" başlığı yapılan çalışmada kadınların destekledikleri siyasi partiler değişse de şiddet, taciz ve ekonomik sorunlarla yaşam mücadelesini sürdürdükleri bir kez daha görüldü.

CHP'den İstanbul Sözleşmesi hakkında çarpıcı anket: Partiler değişti, yanıtlar aynı kaldı

GERÇEK GÜNDEM - CHP tarafından "İstanbul’da Kadınların Gözünden Türkiye’de Kadın Olmak" başlığı ile Aksoy Araştırma'ya yaptırılan anket çalışmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

"Türkiye'de kadınlar hangi sorunlarla karşılaşmaktadır?" sorusuna araştırmaya katılan kadınların yüzde 89.5'i şiddet, yüzde 84'ü taciz, yüzde 72'si ise aile baskısı olarak yanıtladı.

Kadınların yüzde 75.3'ü İstanbul Sözleşmesi'ni bildiklerini, yüzde 82.5'i ise Erdoğan'ın tek bir imza ile feshettiği sözleşmenin "Kadına şiddeti engelleyen ve kadın haklarını savunan bir sözleşme" olduğunu belirtti.

Ankete katılan Cumhur İttifakı'nı destekleyen kadınların yüzde 68.2'sinin, Millet İttifakı'nı destekleyen kadınların yüzde 95.8'inin İstanbul Sözleşmesi'nin kadın haklarını savunan bir sözleşme olduğunu belirtmesi dikkat çekti.

Ankete katılanların yüzde 79.4'ü ise Erdoğan'ın sözleşme hakkında görüşlerine karşı çıkarak "Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı siz olsaydınız İstanbul Sözleşmesiyle ilgili düşünceni hangisine yakın olurdu?" sorusuna "İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını desteklerdim." yanıtını verdi.

Sözleşmenin uygulanmasının desteklenmesini isteyen Cumhur İttifakı'na oy veren kadınların oranı yüzde 60.9, Millet İttifakı'na oy veren kadınların oranuı ise yüzde 96.4 oldu.

Kadınlar "Yaşamınız boyunca hangi sorunlarla daha çok karşılaştınız?" sorusuna ise yüzde 44.3 oranla çevre/mahalle baskısı yanıtını verdi.

Kadınların bu soruya yüzde 30.5 oranla taciz, yüzde 22.3 oranla şiddet yanıtını vermesi ise kadınların yaşadığı sorunları gözler önüne serdi.

CHP'den İstanbul Sözleşmesi hakkında çarpıcı anket: Partiler değişti, yanıtlar aynı kaldı - Resim : 2

Kadınların yüzde 55.8'i geceleri kendilerini güvende hissetmediğini belirtti.

Ankete katılan farklı siyasi görüşlerden kadınların benzer yanıtlar vermesi ideolojik farkların ve eril siyasetçilerin söylemlerinin geçersizliğini ortaya koydu.

Kadınların ekonomik olarak yaşadıkları zorluklar da çalışma sonuçlarına yansıdı.

Anketin tamamı şöyle oldu:

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi Şiddet Taciz Türkiye