AKP'nin yeni hedefi Medeni Kanun mu? Uğur Dündar: Kafalarında böyle proje var

KRT TV ekranlarında Salı akşamları yayımlanan 'Şimdiki Zaman'da daimi konuk olarak bulunan duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran AKP'nin Medeni Kanun'u değiştirmek isteyebileceğini ifade etti.

GERÇEK GÜNDEM - KRT TV ekranlarında Salı akşamları yayımlanan 'Şimdiki Zaman'da daimi konuk olarak bulunan duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran AKP'nin Medeni Kanun'u değiştirmek isteyebileceğini ifade etti.

KRT TV ekranlarında yayımlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman'ın bu haftaki konukları gazeteciler Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Uğur Dündar oldu.

AKP'nin son günlerde yaptığı hamleleri değerlendiren Uğur Dündar, "AKP artık katı muhafazakar kesime taviz vererek iktidarını sürdürebilme arayışı içine giren bir partidir." dedi.

AKP için "Nereden nereye diyebileceğimiz bir yolculuk bu, ben tavizler sonrasını derin kaygılar içinde takip ediyorum." açıklamasını yapan Dündar, "Aynı çevreler bir süre sonra Medeni Kanun'u da değiştirmeyi talep edebilirler." dedi.

Dündar, AKP'li yetkin isimlerle görüştüğünü söyleyerek "Karşımdaki kişi bana 'Uğur Bey, babanızdan miras kalsa kız kardeşinizle paylaşmak ister misiniz?' sorusunu yöneltti. Ben aksini düşünmeyeceğimi söyledim ama onların Medeni Kanunu değiştirme düşüncelerini irkilerek anladım." dedi.

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi KRT TV Uğur Dündar