Ahmet Takan: HDP üzerinden Millet İttifakı’nı şeytanlaştırma ve parçalama projesi…

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, iktidarın HDP üzerinden Millet İttifakı'nı parçalama planı planı olduğunu yazdı.

Ahmet Takan: HDP üzerinden Millet İttifakı’nı şeytanlaştırma ve parçalama projesi…

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında siyaset gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"HDP üzerinden Millet İttifakı’nı şeytanlaştırma ve parçalama projesi..." sözleriyle yazısına başlayan Takan, sözlerine şöyle devam etti:

Bir süre daha vizyondan inmeyecek gibi gözüküyor!.. Kurguladıkları başarı destanları fos çıkınca ve hatta ağır, acı bedeller ödenmesine de sebep olunca başka da binecek dalları kalmadı gibi…

★★★

Siyasette erken konuşmamak, oltaya gelmemek ayrı bir maharet ve tecrübe ister. Aylardır, HDP’nin kapatılması konuşuluyor… İktidar ve küçük ortakları üzerinde tepiniyor… Ortada icraat yok!.. HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için tezkereler ortaya atıldı. Bana sorarsanız, Meclis Genel Kurulu’na zor iner!.. İktidar bu oltayı epey bir süre daha sallar muhalefetin üstüne. İYİ Parti’de bazı sözcüler zokayı çabuk yuttu ve erken açıklamalarda bulundu. Daha sonra farklı sözcüler tarafından ortalık toparlanmaya çalışıldı ama bu da kafa karışıklığı fotoğrafının verilmesine yol açtı. Şu an gelinen noktada ne diyor İYİ Parti; “Dosyalar gelsin içeriğine bakar. Ona göre kararımızı veririz.” Yani, terör içerikli olan dosyalarda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy verilecek. O zaman neden erken beyanatlarla saray iktidarının değirmenine su taşınıyor?.. Bekleyin dokunulmazlık dosyalarını. Oltaya gelmenin gereği var mı?..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özellikle kritik durumlarda partisinin milletvekillerine tekrar tekrar hatırlattığı şu hususu çok iyi bilirim;

“Eğer benim söylediklerimle vicdanınız arasında sıkışır kalırsanız, vicdanınızın sesini dinleyin, vicdanınızın dediğine göre hareket edin.”

Sanırım, HDP milletvekillerinin dokunulmazlık oylamaları sırasında İYİ Parti Meclis grubu serbest bırakılır. Eğer dosyalar Genel Kurul’a gelirse!..

Etiketler
Ahmet Takan HDP İttifak Millet İttifakı