Muharrem İnce, İBB adaylığı iddialarına noktayı koydu

Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İBB Başkan adaylığı teklifi açıklamaları hakkında konuştu.

Muharrem İnce, İBB adaylığı iddialarına noktayı koydu

24 Haziran seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk TV'de düzenlenen Türkiye'nin Nabzı programında soruları yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi edilirse ne dersiniz sorusuna "Ret" dedi. İnce daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Engin Bey İstanbul milletvekilidir sandık kurulursa aday olabilir. Bana sorulursa 200 bin üye vardır. Üyelerin önüne sandık konulmalıdır."

İnce, ''İyi bir hazırlık ile 1 milyon genç üye kaydederek, söylemimizi değiştirerek tüzüğü değiştireceğiz mesela. Demokrasi eksikliği diyoruz, CHP'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi. Türkiye'nin Anayasası ne ise CHP'nin de tüzüğü o. İkisi de yetkileri tek elinde toplamıştır. CHP tüzüğünü değiştirmelidir.'' dedi.

''YENİ PARTİ KURMAYACAĞIM''

Gazetecilere şunu söylüyorum benim ağzımdan duyanları esas alın. Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu? Benim böyle derdim yok. CHP kendini yenilemelidir, genel başkanını da , kadrolarını da, tüzüğünü de, programını da yenilemelidir.

İnce, ''İstanbul Belediye Başkanlığı tekllif ederse reddederim. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum. Ülkeyi artık Başbakan değil Cumhurbaşkanı yönetiyor. Bir siyasi parti liderinin doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını yapalım diyorum. Tüzüğümüzü değiştirelim. Bizim tüzükte üyenin milletvekilinin hiçbir hakkı yok, herşeyi MYK belirliyor. Tüzüğü değiştirelim, programı değiştirelim, üye sayımızı arttıralım'' dedi.

Etiketler
Engin Altay Muharrem İnce