Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Hiçbir siyasetçi buna karşı çıkmayacaktır

Saadet Partisi'nden istifa eden Milletvekili N. Cihangir İslam, Türkiye'nin bir hakem Cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu söyledi ve hiçbir siyasetçinin karşı çıkmayacağını belirterek Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu önerdi.

TV5'te yayınlanan Yunus Emre İşçi ile Ters Açı programına bu hafta Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Saadet Partisi'nden istifa eden Milletvekili N. Cihangir İslam katıldı.

İslam, ittifaklar arasındaki farkı anlatırken Türkiye'nin ihtiyacının bir hakem Cumhurbaşkanı olduğunu söyle ve bir öneride bulundu.

İslam şunları söyledi;

"Sayın Cumhurbaşkanının son ziyaretlerine baktığımda şöyle bir izlenime kapıldım. Herhalde ekonomik açıdan Türkiye'nin bir çıkmazda olduğunu, ülkenin siyasi açıdan da ciddi sorunlar yaşadığını, muhalefetin sabrıyla iyi niyetiyle bu işin olabildiğince hafifletildiğini düşündüm. Çözüm yolu aramak niyetiyle bu ziyaretlere başladığını zannettim. Ama sonradan anladım ki böyle bir niyet yok.

Bu iktidar bütün hesaplarını yüzde 51'i elde etmek üzerine kuruyor. Bu iktidarın gözünde hepimiz yani bütün muhalefet partileri bu programa katılan herkes Sayın Erdoğan'ın ve AK Parti politikalarının gözünde birer aracız. Onları iktidarda tutma işlevine bir parça, az veya çok katkıda bulunabiliyorsak, o zaman mutlaka bir takım kanallar açmaya çalışacaktır.

Birincisi, Cumhur İttifakı'na baktığımız zaman bir seçim ittifakı değil bir koalisyon olduğunu görüyoruz. İki, siyaseti bir savaş olarak algılıyor bizi hain, düşman ilan ediyor. Seçimde, referandumda bizlere, Saadet Partisi'ne, bütün siyasi partilere hain demedi mi, düşman demedi mi? Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda bir kutuplaşmaya ihtiyacı var."

"Cumhur İttifakı tekçi bir yapıda, homojen bir yapıya ait. Millet İttifakı böyle değil, herkes kimlikleri ile duruyor ama seçim zamanı en iyi sonucu nasıl elde edebilir şeklinde ittifaka gidiyorlar.

Daha sonra herkes kendi siyasetlerine dönüyor bu çok iyi bir şeydir. Türkiye'nin başlıca sorunu, 100 yıldır belkide 200 yıldır çözemediğimiz sorun, siyasi iktidar biz vatandaşları daime homojenleştirmek istiyor.

Yani Sayın Bakanı, Sayın Gergerlioğlu'nu sizi beni hepimiz tek tipe indirgemek istiyor. Yani siyasi birliğin garantisi olarak bunu görüyor. Halbuki siyasi birliğin garantisi bu ülkede bütün farklılıklamızla ve kendi iradelerimizle yapacağımız öncelikle bir toplumsal sözleşme ve ondan sonra sivil bir anayasa şeklinde olur. Türkiye'nin böyle bir siyasete ihtiyacı vardır.

Şu an biizm ilk yapmamız gerek şey, evet ekonomik ve hukuk reformu önemlidir ama ben bunların seçim hamlesi olduğunu düşünüyor. Türkiye'nin sivil bir anayasaya, toplum sözleşmesine ihtiyacı vardır. Bunun için bizim hakem Cumhurbaşkanına ihtiyacımız vardır.

Ve ben bütün Türkiye'ye öneriyorum, Sayın Temel Karamollaoğlu'nu, -ki hiçbir siyasetçi buna karşı çıkmayacaktır- hakem Cumhurbaşkanı olarak önerelim. Bütün siyasi partiler ve bütün sivil toplum kuruluşları sivil bir anayasa yapalım, toplum sözleşmesi yapalım ve şu siyaseti normalize ettikten sonra Türkiye yoluna devam etsin. Türkiye'de çözümü burada görüyorum."

Etiketler
Milletvekili Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu Türkiye Cihangir İslam