CHP'den istifa eden milletvekilleri hakkında ilk açıklama

CHP'de 3 milletvekilinin istifasının ardından Özgür Özel açıklama yaptı. Özel, gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti yönetimini eleştiren milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in CHP’den istifası hakkında açıklama yaptı.

Özgür Özel, “Geleceğe yönelik kişisel ikbal taleplerinin, düne kadar görev yapılan siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzgünce takip ettik” sözleriyle değerlendirdi. Özel, “Dün olduğumuzdan bugün daha kararlıyız. Bugün yaşananların saray ve tek adam rejiminin her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini görüyoruz. Bir bakanın istifasını 27 saat vermeyen kanalların, milletvekilinin istifasının canlı yayınlamalarının bir anlamı vardır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti yönetimini eleştiren milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in CHP’den istifa ettiklerini duyurmasının ardından TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, şunları söyledi:

GENEL BAŞKANIMIZ TOLERANS GÖSTERDİ

“Bundan yaklaşık bir saat kadar önce Türkiye’de CHP’nin üyelerinin seçmenlerinin, içinde bulunduğumuz tek adam rejiminin altında yapılacak ilk seçimlerde, bu rejimlerin mağdurlarının, bu rejimin değişmesini ümit edenlerle birlikte geleceği kendileriyle, çocuklarıyla çok daha iyi olmasını bekleyen vatandaşımızı huzursuz eden beyanlar duyduk. Sürecin takipçisi olmuş grup Başkanvekili olarak ilk günden itibaren Genel Başkanı’mız tolerans göstermiş, kapının sonuna kadar açık olduğunu, talebin karşılanacağını söylemiş ama bu zamana kadar süreç yaşanmıştır. Bizler CHP’lilerin memnuniyet duymadığını görüyoruz.

KİŞİSEL İKBAL TALEPLERİ VE CHP’YE ZARAR VEREREK AYRILMA

CHP, Kuva-yi Milliye’den kökünü alan, Milli Mücadele’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Geçmişte yaşadığımız kumpas davalarında mahkemelerde ve cezaevlerinde bir dakika bile yanlarından ayrılmayan CHP’nin kararlılığı değişmemiştir. Bugün geldiğimiz noktada bir başka oluşuma katılmak için yapılan kişisel tercihler ve geleceğe yönelik kişisel ikbal taleplerinin, düne kadar görev yapılan siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzgünce takip ettik.

BAKAN İSTİFASINI 27 SAAT VERMEYENLER İSTİFAYI CANLI YAYINLADI

CHP, yürüğü yoldan dönmedi, dönmeyecektir. CHP, Türkiye sınırları içinde Türkiye vatandaşlarının toplumsal barışı ve daha iyi bir gelecek için yürüdüğü yoldan dönmeyecektir.

Dün olduğumuzdan bugün daha kararlıyız. Bugün yaşananların saray ve tek adam rejiminin her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini görüyoruz.

Bir bakanın istifasını 27 saat ermeyen kanalların, milletvekilinin istifasının canlı yayınlamalarının bir anlamı vardır.” Ayrılan milletvekillerinin parti içi demokrasi ve ittifak ile ilgili sert eleştirileri için Özel, “CHP’de bir kişinin değil, partinin milletvekillerinin söz sahibi olduğu bir partidir. CHP, Mustafa Kemal’in açtığı çağdaş uygarlık hedefinde yürüyüşünü sürdürecektir” dedi.

Milletvekillerinin eleştirileri ve yeni yol haritalarıyla ilgili Özel, “Kendilerinin gerek Genel Başkanımızla gerekse bizimle yaptıkları görüşmelerde, bizler son derece önemli ve yapıcı süreci yaşadık” dedi. Milletvekillerinin partide kalmaları yönündeki soru üzerine Özel, “Elimizden geleni yaptık, böyle bir sonucun ortaya çıkmasından memnuniyet duymak mümkün değil. Yaprak dökümleri olabilir, çınar yerinde olur” dedi.

Etiketler
Özgür Özel Milletvekili