Davutoğlu: Selçuk Özdağ'ı arayan Erdoğan, 'Geçmiş olsun' demedi

Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın silahlı ve sopalı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'la telefon görüşmesinde "Geçmiş olsun" demediğini söyledi.

Davutoğlu: Selçuk Özdağ'ı arayan Erdoğan, 'Geçmiş olsun' demedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın silahlı ve sopalı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'la telefon görüşmesinde "Geçmiş olsun" demediğini söyledi.

Davutoğlu, Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelecek tepkiden çekindiğini belirtti.

Davutoğlu, Karar TV'deki yayında, "Sayın Erdoğan telefon görüşmesinde ‘Geçmiş olsun’ demiyor, ikincisi failleri bulacağız da demiyor. Olayı ciddiye almamaktadır bu." dedi.

Davutoğlu, "Selçuk Bey dün bir ameliyat geçirdi. Bu öldürme kastıyla yapılan bir eylemdir. Fiilen içinde silahlı vardır. Beş kişiden ikisi silahlı. Selçuk Bey, geçmişte tecrübelerinden hareketle tedbirli davranmasaydı, ‘Kıymetli bir siyasetçiydi, çok üzüldük’ diye cenazesinde konuşuyor olacaklardı.” diye konuştu.

Davutoğlu, "Bahçeli, 4 koalisyon teklifimi de reddetti. Bakan istedik, onu da vermedi. Tuğrul Türkeş, o zaman Bakanlık teklifimi kabul ederek Bahçeli'nin oyununu bozdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı çok tehlikeli mesajlar veriyor. Bahçeli de kutuplaşma dilini körüklüyor. Türkiye'yi şiddet sarmalına dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu gidişat, çok endişe verici." ifadesini kullandı.

Davutoğlu açıklamalarında şunları kaydetti:

"Hayal kırıklığı içindeyim. 8 saat sonra AK Partililerden açıklama geldi Selçuk Bey’le ilgili. Allah aşkına selam verdiğiniz birine böyle bir şey olsa 8 saat bekler misiniz? Niye hepsi yeşil ışık bekliyor.

Niye Gelecek Partisi’ne saldırıyorlar? Çünkü biliyorlar ki oyunun akışı Gelecek Partisi’nin doğuşuyla değişti."

Etiketler
Selçuk Özdağ Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Saldırı