Menemen'de CHP'li Deniz Karakurt'tan kura çağrısı: Ortak bir kararla bu kaosu ortadan kaldırmamız lazım

Serdar Aksoy’un yerine mecliste yapılan seçim ve kura sonucunda başkan vekili olarak göreve gelen CHP'li Deniz Karakurt gerçekleştirilecek yeni kura öncesinde açıklama yaptı.

Menemen'de CHP'li Deniz Karakurt'tan kura çağrısı: Ortak bir kararla bu kaosu ortadan kaldırmamız lazım

Menemen Belediyesi’nde başkanlık koltuğunda oturduğu sırada tutuklanarak cezaevine giren Serdar Aksoy’un yerine mecliste yapılan seçim ve kura sonucunda başkan vekili olarak göreve gelen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt önemli açıklamalarda bulundu.

Geçek İzmir'in aktardığına göre; 4 Ocak Pazartesi Günü (Yarın) olağan meclis toplantısında yenilenecek kura çekimi öncesinde net mesajlar veren CHP’li Karakurt hem AKP'ye hem de partisine çağrıda bulundu.

“Kurayı AKP kazanırsa tavrınız ne olacak?” sorusu karşısında açıklama yapan Karakurt, “Yasal olarak itiraz haklarımız var, bunlar da kullanılacaktır. Fakat bir ilçeyi bu kadar uzun süreli kaosla yürütmek çok uygun gelmiyor. Umarım taraflar bir an önce uzlaşarak şu kaosu bitirecek bir çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Buluruz diye düşünüyorum” dedi.

YENİDEN SEÇİM OLUR, İLÇEDE SEÇİM OLUR, MECLİSTE SEÇİM OLUR, ORTAK BİR KARARLA KAOSU BİTİRMELİYİZ!

“Kaosun bitmesi için ne gibi bir öneriniz var?” sorusunu yanıtlayan Karakurt, “Bu konuda hiçbirimiz tek başımıza karar veremeyiz. Hepimizin grupları var. Hep birlikte karar verilmesi gerekir. Ama ben herkesi mutlu edecek ortak bir karar çıkması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ben çıkarsam onlar itiraz edecek, onlar çıkarsa biz itiraz edeceğiz. Bir ilçenin bu kadar uzun süreli kaosa bırakılması vicdanen hiç uygun değil, hukuken de uygun değil, maddi ve manevi olarak da uygun değil. O nedenle bir an önce ortak bir çözümle sona erdirmemiz lazım. Bunun sonucu yeniden seçim olur, ilçede seçim olur, mecliste seçim olur, bunun ismini hep birlikte koyabiliriz. Ama ortak bir kararla bu kaosu ortadan kaldırmamız lazım. Ben bir çözümü tek başıma önermiyorum. Ortak bir kararla bu kaosu bitirmemiz lazım. 4 haftadır ilçede kaos var. Bu gidişle daha uzun süre devam edecek. Menemenliye de, belediyeye de yazık. Bunu bir an önce bitirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?

Menemen'de Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından mecliste Başkan Vekilliği seçimi gerçekleşti. CHP Deniz Karakurt’u, AKP ise Aydın Pehlivan’ı aday gösterdi. 4 tur sonunda taraflar birbirine üstünlük saplayamadı. Kazananı kura çekimi belirledi. CHP’li Karakurt başkan vekili seçildi. Sonrasında AKP cephesi seçimin iptaline ilişkin dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Menemen Belediye Başkanlığı bu karara itiraz etti. Mahkeme bu itirazı reddetti. Gözler nihai karara çevrildi. Tam bu sırada İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği kura çekiminin yenilenmesi için 4 Ocak tarihini belirledi. Mahkemenin ara karar verdiğini, nihai kararın beklenmesi gerektiğini savunan CHP kanadı Valilik kararına tepki gösterdi. Bu arada Karakurt’un başkan vekilliği düştü ve yerine Mehmet Karabiniş geld

Etiketler
Ağrı Seçim Serdar Aksoy