Erdoğan İngiltere ile imzalanacak anlaşmayı duyurdu: 'Yeni bir döneme giriyoruz'

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına gelindiğini açıkladı.

Erdoğan İngiltere ile imzalanacak anlaşmayı duyurdu: 'Yeni bir döneme giriyoruz'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada Brexit ile Avrupa Birliği'nden ayrılacak İngiltere ile imzalanacak serbest ticaret anlaşmasını duyurdu.

Erdoğan, " İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın inşallah bu anlaşmanın imzaları atılıyor. Bu Gümrük Birliği anlaşmasından sonra en önemli ticaret anlaşması olacaktır. İnşallah hem Türkiye'nin hem İngiltere'nin kazanacağı yeni bir döneme giriyoruz." dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle oldu:

Tüm sıkıntılara rağmen reel sektör ülkemizin yüz akı olmayı sürdürüyor. Üretim ve yatırım talebi oldukça güçlü bir şekilde devam ediyor. Organize sanayi bölgelerindeki elektrik tüketimi artıyor. Hatta salgın öncesi döneminin dahi üzerine çıkıldı. Ülkemizin köklü otomotiv firmalarından biri 3 bin istihdamı sağlayacak bir projeye başladı. Türkiye'nin otomobilinin üretileceği fabrikanın temelini Temmuz'da atmıştık. Birkaç gün önce açılışını yaptığımız lityum fabrikası da batarya teknolojileri için kritik bir yatırımdır.

Hazinemizin ihraç ettiği kağıtlara ve borsamızda işlem gören hisse senetlerine büyük talep var. Uluslararası yatırımlarda büyük bir iştah görüyoruz. Küresel markalar ülkemize geliyor. Benzer gelişmelere endüsrtriyel altyapıdan, siber güvenliğe, enerji, raylı sistem alanlarında şahit oluyoruz.

Rekabetçi, öngörülebilir ve piyasa dostu adımlarla makro ekonomik istikrarı sağlamak yolunda ilerliyoruz. İhracatımız 166 milyar doları buldu. Bu vesile ile dış ticaretimiz açısından büyük önem taşıyan gelişmenin müjdesini paylaşmak istiyorum. En önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan İngiltere'nin AB'den ayrılma kararıyla başlayan takvim Perşembe günü tamamlanıyor.

İş dünyamızın da katılımıyla süreci yakından takip ettik. İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın inşallah bu anlaşmanın imzaları atılıyor. Bu Gümrük Birliği anlaşmasından sonra en önemli ticaret anlaşması olacaktır. İnşallah hem Türkiye'nin hem İngiltere'nin kazanacağı yeni bir döneme giriyoruz.

Etiketler
İngiltere Kabine