CHP İstanbul'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması! Kaftancıoğlu'nun ilk tepkisi ne oldu?

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 10,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

CHP İstanbul'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması! Kaftancıoğlu'nun ilk tepkisi ne oldu?

GERÇEK GÜNDEM - CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 10,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Canan Kaftancıoğlu, "Sarayın pergolacısı da dahil hiç kimse beni haklı mücadelemden vazgeçiremeyecektir" diyerek hakkında açılan davaya tepki gösterdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Suç işlemeye tahrik", "Suçu ve suçluyu övmek" suçlamasıyla dava açtı.

Kaftancıoğlu, 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklama:

"Değerli basın mensupları;

Fahrettin Altun’un kamu arazisine usulsüz bir şekilde inşaat yapmasının ardından İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında evinin fotoğraflandığı iddiasıyla “Suç işlemeye tahrik”, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla ilgili 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığına yönelik henüz elimize ulaşmış bir tebligat bulunmamaktadır.

İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan bu davayı da daha önceki hukuki süreçlerde olduğu gibi basından öğrendiğimizi bilgilerinize sunarız.

İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu davaya ilişkin; “Her zaman olduğu gibi halkın ve kentin haklarını savunmaya devam edeceğim. Açılan mesnetsiz davalar şahsımdan ziyade toplumu sindirmek ve korku toplumu yaratmak içindir. Benim için en yetkili mahkeme toplumun vicdan mahkemesidir ve sarayın pergolacısı da dahil hiç kimse beni haklı mücadelemden vazgeçiremeyecektir” şeklinde yorum yaptı."

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Canan Kaftancıoğlu