İşte Emniyet'in İBB'ye gönderdiği 'Ekrem İmamoğlu'na suikast' uyarısını içeren yazı!

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında Emniyet'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na düzenlenecek suikast ile ilgili İBB'ye gönderdiği resmi belgeyi açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında Emniyet'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na düzenlenecek suikast ile ilgili İBB'ye gönderdiği resmi belgeyi açıkladı.

Belgenin "Muhtemel Eylem Yazısı" olduğunu belirten Aytunç Erkin'in Halk TV'ye yaptığı açıklamaları şöyle:

"Muhtemel Eylem dediğimiz şey; Uyuyan hücrelerin harekete geçtikten sonra her zaman eylem yapabileceği anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı uzun zamandır IŞİD've selefilere karşı çok ciddi operasyonlar yapıyor. 23 Kasım'da da İBB'ye uyarı yazılıyor.

Aynen şunu yazıyorlar;

'Çatışma bölgelerinde DEAŞ (IŞİD) terör örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, çatışma bölgelerinde DEAŞ terör örgütü adına sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensupları tarafından örgüte mensup olarak ülkemizde faaliyet yürüten şahıslara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem yapılması yönünde talimat verildiği şeklinde istihbari mahiyette bilgiler bildirilmiştir'

Bu muhtemel eylem yazısı. Yani olma ihtimalinin yüksekliğinden bahsediyor.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiası Halk TV Ekrem İmamoğlu Suikast