Uğur Dündar, Süleyman Soylu ile olan görüşmesini anlattı: Ekrem İmamoğlu ile ilgili kendisiyle görüştüm...

Duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast iddialarıyla ilgili Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset"te açıklama yaptı.

Duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast iddialarıyla ilgili Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset"te açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Uğur Dündar, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İŞİD'in suikast yapacağı iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. Neler söylediğini biraz sonra @halktvcomtr'deki ŞİMDİKİ ZAMAN-SİYASET programında açıklayacağım."

Daha sonra canlı yayına bağlanan Uğur Dündar;

"Önce İsmail Saymaz, program başında İçişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırarak bir açıklama yapmıştı. Ekranları başına yeni geçen izleyicilerimiz için, ben İsmail'den rica edeyim o açıklamayı tekrarlasın, onun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aşağı yukarı benzer açıklamasını paylaşacağım" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile olan görüşmesini yeniden paylaştıktan sonra Dündar şunları söyledi:

"Aşağı yukarı Sayın Soylu'da bana benzer açıklamaları yaptı. Şöyle söyledi 'zaman zaman siyasi kişilikler, dönemin çok popüler insanları ya da devlette kilit noktalarda görev yapanlarla ilgili olarak istihbari bilgiler ulaşır bize.

Bu ya açık istihbarat kaynaklarından elde edilir ya da terör örgütlerinin veya bu eylemleri yapacak grupların teknik takipleri sırasında elde edilir. Veya da opersyonlar sonrası yapılan sorgulamalarda bu duyumlar alınır.

Sonuç olarak bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir. Gerekirse o kişiyi koruyan polislere koruma şube müdürlükleri ve istihbarat birimlerimiz tarafından bildirilir ve onların daha dikkatli olmaları konusunda bazı bilgiler paylaşılır.

Gerekirse o ekipler takviye edilir, tabii bu arada derecelendirmeye göre operasyonlar yapılır. Böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilerek tehlike bertaraf edilir ama bunlar açıklanmaz.'"

Soylu ile olan görüşmesini aktaran Uğur Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben tahmin ediyorum, o da zaman zaman böyle istihbari bilgiler elde ediyordur ve ona yönelik de bazı suikast girişimleri oluyordur. Benim aşağı yukarı 30 yıldır polis teşkilatı tarafından görevlendirilmiş koruma polislerim var ve ben onlarla yaşıyorum.

Zaman zaman yaptığım haberlerin topluma olan etkileri nedeniyle zaten tüm terör örgütlerinin ölüm listesinde adım bulunuyor bu koruma ekipleri artırıldı. Zaman geldi 4 kişilik bir ekip beni korudu. Devlet bu konuda çok hassasdır ve gereken istihbaratları en iyi şekilde değerlendirir.

Benimle ilgili de bazı operasyonlar yapıldı ama ben bunları toplumla paylaşmadım. Dolayısıyla içinden geçtiğimiz süreç son derece kritik. Böyle dönemlerde kişileri hedef göstermek son derece tehlikeli ve topluma zarar vericidir. Duyumu olan istihbarat birimlerine bildirir ve onlar da gerekeni yapar."

Etiketler
Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiası Halk TV Ekrem İmamoğlu Suikast