TBMM'de ilginç sözler: Bir daha yaparsanız ağzınıza biber süreceğim

TBMM Plan ve Bütçe Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı bütçesi sunumu sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nu Sevilla haritası üzerinden eleştirdi ve "ağzına biber süreceğim" dedi.

TBMM'de ilginç sözler: Bir daha yaparsanız ağzınıza biber süreceğim

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2021 yılı bütçe sunumunu gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine de cevap verdi. Görüşmeler sırasında Çavuşoğlu ve milletvekilleri arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili emekli büyükelçi Ahmet Kamil Erozan, Bakan Çavuşoğlu'nu Sevilla haritası üzerinden eleştirdi ve haritayı bir daha gündeme getirmesi halinde 'ağzına biber süreceğini' söyledi.

"AĞZINIZA ACI BİBER SÜRECEĞİM"

Erozan, "Ben TBMM Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmaların yüzde 95'ini dış politika konusuna ayırdım, yüzde 5 başka konulara da değinmişimdir. Ben çok merak ediyorum, bu yaptığım konuşmaları size aktaran var mı?

Yani 'Ahmet Erozan, Ünal Çeviköz dış politika konusunda şöyle bir şey söylediler Sayın Bakan, haberiniz olsun' diyen var mı size? Varsa soruyorum o zaman? Vezir ve rezil benzetmesini size aktaran oldu mu? Ağzınıza biber süreceğimi aktaran oldu mu? Bu biberi getirdim bugün. Aktaran olmadığını biliyorum ben.

Hiç kimsenin üstlenmediği, AB ve ABD dâhil Sevilla haritasını daha ne kadar gündemde tutmaya devam edeceksiniz? Bu biber onun için. Ben bir daha Sevilla haritası duyarsam bundan bir kaşık lütfedeceğim size." dedi.

"MİLLETİMİZ DE KIRMIZI KART GÖSTERİR"

Bakan Çavuşoğlu bunun üzerine "Sayın Erozan, siz de bizim ağabeyimizsiniz, yaşça büyüksünüz; size 'ağabey' derim. Kötü konuşursak, yanlış konuşursak ağzımıza biber de süreriz bu konularda. Ama diğer taraftan da bu Anayasa manayasa konularını duyuyoruz. Yani dikkatli olun, milletimiz de kırmızı kart gösterir. Ben kırmızı biberi tercih ederim, siz de bizim büyüğümüzsünüz" diye cevap verdi.

Etiketler
İYİ Parti Mevlüt Çavuşoğlu TBMM Sevilla