CHP'li Tezcan oy muammasına son noktayı koydu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Bülent Tezcan, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine yönelik son dakika açıklamalarda bulundu.

CHP'li Tezcan oy muammasına son noktayı koydu!

Tezcan, CHP'nin takip ettiği 24 Haziran seçim sonuçlarını açıkladı. Bülent Tezcan, cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyunun yüzde 48'i geçmediğini belirtti.

Tezcan, "Erdoğan yüzde 46 İnce şuan yüzde 40 . Şuanda gerçek bu." dedi.

CHP'li Bülent Tezcan şu ifadeleri kullandı:

Anadolu Ajansı yanıltıyor, Erdoğan'ın oyunu yüzde 70,72 olarak verdi. Buradan belli ki Anadolu Ajansı yüzde 51'de fit olacak. Milletin algısıyla pazarlık yapıyorlar, 50,5 bile fitler. Adım adım takip ediyoruz. Sobelendiler, onların nasıl sobeleneceğini göreceğiz. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bakın, yüzde 3,09 açıkan sandık, yüzde 70,72 Erdoğan diyor.

CHP'NİN VERİLERİNDE ERDOĞAN YÜZDE 45 MUHARREM İNCE YÜZDE 41 CİVARINDA

Tarihi 24 Haziran seçimlerinde sandıklar açıldı. Oy sayım işlemi sürüyor. Sandıkların yüzde 31’i açıldı. Ancak Anadolu Ajansı’ndan gelen verilerle CHP’nin YSK’ya dayandırdığı veriler birbirini tutmuyor.

AA’nın verilerinde AK Parti lideri Erdoğan yüzde 52,73’ten açıldı. Muharrem İnce ise yüzde 26 oy aldı. Sözcü'nün haberine göre CHP’nin verilerinde ise Erdoğan yüzde 45 civarında Muharrem İnce ise yüzde 41 civarında oy aldı.

YSK’nın verilerine göre ise Erdoğan’ın oy oranı yüzde 48, Muharrem İnce’ninki ise 39.

Tezcan şunları söyledi:

"Bu numaranın amacı belli: Sizin sandığı bırakmanızı istiyorlar, ikinci planları arada zaman kazanıp o bip dedikleri programla yapmak istediklerini yapabilmek. Islak imzalı tutanaklarınızı mutlaka teslim alın. Sakın ola ki sabaha kadar da sürse, kimse görevini terk etmesin. Seçim kurullarında oyların birleştirme işlemlerini takip edin. Vatandaşların da görevi var; vatandaşlarımıza, mademki AA böyle yalanlara başvuruyor, daha doğrusu iktidar AA'yı kullanarak moral üstünlüğünü sağlamak için AA'yı kullanıyor, vatandaşlarımıza ilçe seçim kurullarının önüne gitmek düşüyor. El birliğiyle hırsızlığa fırsat vermeyeceğiz. Sabaha kadar nöbet bekleyin, hileyle moral üstünlüğü sağlayanlara karşı gerçek mücadele ile moral üstünlüğü sağlamanın farkını gösterelim. AA!nın açıkladığı verilere inanmayın, gerçek veriler değildir. Bu seçim 2.tura kalır. Şu andaki tablo seçimin ikinci tura kalma ihtimalini çok net ortaya koyuyor, herkes sandıklara sahip çıksın. Biz sizi düzenli aralıklarla bilgilendireceğiz, basınla paylaşacağız. AA bilgileri ile hiçkimse gönlünü ve kafasını kirletmesin."

Etiketler
Bülent Tezcan Cumhurbaşkanlığı Seçim 24 Haziran