Eski bakan da oyunun rengini açıkladı

REFAH - YOL hükümetinde Devlet Bakanı olarak görev yapan deneyimli siyasetçi Gürcan Dağdaş da tavrını bir bildirgeyle ortaya koydu.

Eski bakan da oyunun rengini açıkladı

OYUMUN RENGİ!

Sağcılık, muhafazakarlık, milliyetçilik her neyse...

Ben işte o mahalledenim!

Aklım, vicdanım, tecrübelerim, zamanının ruhuna bakışım, topluma ve devlete dair izlenimlerim, yakın tarihimizden öğrendiklerim ve yeniden şekilendirilmek istenen dünyanın işaretleri, bana bir şey söylüyor!

Hiç bir hal, bugünkinden daha kötü olamaz...

Bu münasebetle; bir anlam ifade eder mi bilmem!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğimi açıklamak istiyorum...

Oyum Muharrem İnce’ye...

Peşinen söyleyim ki, bizim mahalleye “ağalık” yapmaya çalışanların ve onların sosyal medya tetikçilerinin, kararımla ilgili yazıp çizeceği hiç bir şey umrumda olmayacaktır!

Benim; Vatanseverliğimin zekatı bile olamayacakların, Vatan Millet Sakarya edebiyatının üzerinden hainlik suçlaması, vız gelir tırıs gider!

Biliyorum ki; Vatanseverliğin içini, akılla vicdanla bilgiyle liyakatla adaletle eğitimle erdemle kutsallarla ve kardeşlikle doldurmadığımız müddetçe, Vatan bize yar olmayacaktır!

Bunların olmadığı vatanseverlik; sloganların esaretindedir...

Parti rozetleri ve kişi kültleri; vatanseverlik derecelendirme ölçüsü olamaz, olmamalıdır!

Vatanseverlik; insanın özelinde yaşadığı duygudur!

Özelinde yaşadığı bu duygunun, yaşamda gereğini yapmaktır vatanseverlik!

Mazimiz gömlek değil ki çıkarıp atalım! Hem niye atalım ki...

Mazi kişisel hikayemizdir...

Türk Milliyetçiliğinin önemli düşünürü, münevveri; merhum Erol Güngör’ün bir tespitini paylaşmak istiyorum;

"Milliyetçilerin en çok dikkat etmeleri gereken bir hassas denge noktası, durağan bir muhafazakârlıkla, milliyetçiliğin birbirine karıştığı yerdir. Milliyetçiliğin tarihi değerlere büyük önem vermesi, özellikle modern çağın değerleri, bu eski değerlere göre insanı tatminden çok uzak kaldığı zamanlarda, onları kolayca aldatabilir. Milliyetçilik kendi içine kıvrılmış, kapalı bir sistem değildir. Kendini devamlı yenilemek zorundadır. Geçmişte kullanılan bir sanat formunun, büyük kıymet verilen bir fikir veya edebiyat eserinin, bir kıyafetin, insanları her zaman ve mekânda aynı derecede tatmin etmesi beklenemez. Eskiye devamlı bir şeyler katarak, onu her an yenilemediğimiz takdirde, tıpkı bir müzede yaşayan insanlara benzeriz. Müzeler güzeldir; ama hayatın dışında şeylerdir." diyor!

Sözün hulasası;

Memleket için umutlanmak isteyen bir vatansever olarak; oyum Muharrem İnce’ye...

Gürcan Dağdaş