Yarkadaş sordu: Erbaş kılıç sallıyor, şeyh tecaüz ediyor, TELE1 susturuluyor... Nerede muhalefet?

Gazeteci Barış Yarkadaş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın minbere kılıçla çıkması, tarikat dergahında yaşanan tecavüz ve TELE1'in karartılması karşısında muhalefeti daha yüksek sesle tepki vermeye çağırdı.

GERÇEK GÜNDEM- Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki Medya Mahallesi programına konuk olan Gazeteci Barış Yarkadaş, Diyanet, tarikatlar ve basına yönelik susturma girişimleri konusunda sert sözler sarfetti ve muhalefetin bu konularda daha cesur ve kararlı olması çağrısında bulundu.

TARİKATLAR KAPATILMALI

Türkiye'de tarikatların ve dergahların kapatılması gerektiğini, bunu Uşşaki tarikatı dergahında yaşanan çocuğa cinsel istismar olayıyla bir kez daha ortaya çıktığını belirten Yarkadaş, "Muhalefet neden 'tarikatlar kapatılsın' demiyor. Muhafazakarlardan alınacak 3-5 oy için mi? Bu nasıl bir muhafazakarlık. Eğer bunlar konuşulmazsa siyaset biter" dedi.

ERBAŞ'A: SEN HANGİ HAKLA BANA KILIÇ SALLIYORSUN

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın açılışı sırasında minbere kılıçla çıkarak Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okuduğunu hatırlatan Barış Yarkadaş, "Muhalefet bunlara tepki göstermedikçe daha da ileri gidiyorlar. Sen devlet memurusun. Hangi hakla bana kılıç sallıyorsun. Nereden alıyorsun bu yetkiyi" diye tepki gösterdi.

RTÜK 50 GAZETECİYİ TUTUKLADI, MUHALEFET NEDEN TELE1'İN ÖNÜNDE DEĞİL

Son olarak RTÜK kararı ile TELE1 ekranlarının 5 gün süreyle kapatıldığını ve tekrarı halinde tamamen kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Barış Yarkadaş, "Bugün neden muhalefet milletvekilleri TELE1'in önünde değil. Neden onların yanında olduklarını hissettirmiyorlar? Ben milletvekili iken, görüşleirne katılmadığım kanallara da desteğe gittim. Sadece ifade özgürlüğünü savunmak için. Türkiye'de bugün gazetecilik cesaret işi haline geldi. Bu gazetecilerle neden daha fazla dayanışma içinde olunmaz, neden yalnız olmadıkalrı hissettirilmez" diye konuştu.

Etiketler
Barış Yarkadaş Ordu Ali Erbaş Muhalefet