AKP'li Eyüp Belediyesi çark etti, CHP’li Polat çok sert cevap verdi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yaptığı açıklamaya İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Saymanı Gülsüm Polat’a çok sert cevap verdi.

AKP'li Eyüp Belediyesi çark etti, CHP’li Polat çok sert cevap verdi

Gerçek Gündem / Bülent Çavuş - Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yaptığı açıklamaya İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Saymanı Gülsüm Polat’a çok sert cevap verdi.

AKP'li Eyüp Belediyesi, İBB'nin halkın ucuz ekmeğe ulaşması için kurduğu Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalışmıştı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptığı açıklamada "15 ayda İstanbul büyükşehir belediyesi Eyüpsultan ilçesine bir ekmek büfesi açmış hiç biz bunu kapatır mıyız" demişti.

Olayı sosyal medya adresinden paylaşan İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, "İBB’nin tasarrufunda olan, Eyüp - Karadolap Mahallesi Atatürk Bulvarında bulunan Halk Ekmek büfemize Eyüp Belediyesi zabıtalarının hukuksuz müdahalesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken "Halk ekmeği açan sitemin içinde olan biriyim Antalya'da bunu başlatanlardan biriyim fırıncılar ile ortaklığımı var ki bunlar Büyükşehirle değil halk ekmek ile ilçe belediyesi kendi arasında yazışırlar vatandaş gelir burayı ister en yakın mesafeyi sayarlar başka halk ekmek büfesi diye hesaplanır bunların hiç biri yapılmamış bizim arkadaşlarda bunlar olmadığı için uyarmışlar yoksa bizim halk ekmeğe karşı olamız mümkün mü ? Küçük bir suda fırtına koparmaya çalışıyorlar üzerinde durulmayı değer bir konu bile değil.15 ayda İstanbul büyükşehir belediyesi Eyüpsultan ilçesine bir ekmek büfesi açmış hiç biz bunu kapatır mıyız . İstanbul büyükşehir belediyesine Teşekkür ediyoruz Eyüpsultan ilçesine 15 ayda bir halk ekmek büfesi açtıkları için" dedi.

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Saymanı Gülsüm Polat, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ‘e çok sert cevap verdi.

Polat: İBB'nin Mart Meclisindeki Halk Ekmek büfesi talebini AKP ve MHP oylarıyla reddettiniz

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Saymanı Gülsüm Polat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda;

Eyüpsultan Belediye Başkanı Sn Deniz Köken hatırlayın...

İstanbul genelindeki halk ekmek büfelerinin biten kira sözleşmelerinin uzatılması ve yeni büfelerin açılmasına ilişkin İBB'nin Mart Meclisindeki talebini AKP ve MHP oylarıyla reddettiniz!!!

Hatırladınız mı ?

Şimdi kalkmış 15 ayda bir tek Halk Ekmek büfesi açtınız diye beyanat veriyorsunuz.

Dar gelirli vatandaşın sofrasından elinizi çekin, o elinizi vicdanınıza koyun, halka hizmeti engellemeyin yeter....

13 Mart 2020 IBB MECLİSİ;

İBB tasarrufundaki yerlere halk ekmek büfesi konulması ve işletilmesinin 3 yıl süreliğine belediye iştiraki İstanbul Halk Ekmek AŞ’ye verilmesi teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İBB Meclisi’nin önceki günkü toplantısında şehir genelindeki halk ekmek büfelerinin biten kira sözleşmelerinin uzatılması ve yeni büfelerin açılmasına ilişkin talep görüşüldü.

İBB Meclisi’nde CHP Grubu adına aykırı teklif verilerek yeni kurulacak simit tezgahları ve Halk Ekmek büfeleri için yetki istendi. Dar gelirli vatandaşlar için kullanılacak ve kent yoksulluğunu bitirmeyi amaçlayacak bu yetki AK Parti Grubu tarafından reddedildi.

Teklifte, belediye hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlere halk ekmek büfesi konulması ve işletilmesi işinin 3 yıl süreliğine belediye iştiraki İstanbul Halk Ekmek AŞ’ye verilmesi istendi. AKP’li meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu komisyon teklife ilişkin sadece mevcut büfelerin kira sözleşmesinin uzatılması yönünde görüş verdi.

Yapılan oylamada söz alan CHP’li meclis üyesi Ülkü Sakalar, halk ekmek büfelerinin yaygınlaştırılmasına ilişkin teklifin karşılanmadığını belirterek aykırı teklif sundu. Yapılan oylamada AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu kullandı" ifadelerine yer verdi.

Etiketler
Eyüpsultan Eyüp