Tekin Bingöl: Kerem Kınık, Kızılay'ı kendi şirketi haline getirdi

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın atadığı danışmanları gündeme getirdi.

Tekin Bingöl: Kerem Kınık, Kızılay'ı kendi şirketi haline getirdi

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay içinde her geçen gün yeni bir şaibe yaşandığını belirterek Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın atadığı danışmanları gündeme getirdi.

Bingöl, Kınık’ın atadığı danışmanlarla ilgili, “Anlaşılan o ki, Kerem Kınık Kızılay’ı kendi kişisel şirketi haline getirdi. Nepotizm, Kızılay gibi bir hayır kurumunda da uygulanıyor” dedi.

HalkBank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil ve Fetihler Hayır Hizmeti Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Barbaros Ceylan’ın Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a danışman olarak atanmasını gündeme getiren Bingöl, “Kızılay yönetiminin daha önce atadığı danışmanlar yetmiyormuş gibi şimdi de Kızılay’a daha doğrusu Kerem Kınık’a iki yeni başdanışman atandı. İhtiyaca göre mi? Hayır. Liyakat esasına göre mi? Hayır. Peki kim bu atanan kişiler?” diye sordu. Bingöl, Kızılay’ın yanlış yönetim sonucu zarara uğratıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kızılay, Türkiye’nin en köklü ve önemli yardım kuruluşlarının başında geliyor. Fakat özellikle Başkentgaz şirketinin Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfı'na 2017 tarihinde 8 milyon dolar bağış yaptığı, Kızılay'ın bağıştan komisyon aldığının ortaya çıkmasıyla Kızılay içerisinde sorgulanması gereken onlarca olay yaşandı. Kızılay gibi uluslararası çapta öneme sahip bir yardım kuruluşu yanlış yönetim yüzünden tartışmalı hale geldi.”

Kızılay’da daha önce de danışman maaşlarının gündem olduğunu vurgulayan Bingöl, “Kızılay’daki danışman maaşları ve atamalar daha önce de gündem olmuştu. Fakat bu skandallar hala sürüyor. Kızılay’da sekiz danışmana ödenen aylık toplam maaş, yaklaşık 47 asgari ücretlinin maaşına denk geliyor. Bir de çift maaş alanlar var. Başka şirketlerde yönetim kurulu üyesi olanlar Kızılay’a danışman yapılıyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik rakamları bir tarafta, Cumhuriyet’in en köklü hayır kurumunun eşe dosta akrabaya peşkeş çekilmesi diğer tarafta” ifadelerini kullandı.

Kızılay Başkanı Kınık’a danışman olarak atanan Halkbank Yönetim Kurulu Başkanının göreve geldikten sonra ne kadar maaş alacağını soran Bingöl, görevlendirmenin neden yapıldığının halka derhal açıklanmasını da istedi.

Etiketler
Kızılay Bingöl Ankara Kerem Kınık Tekin Bingöl