Bahçeli, Erdoğan'a neler söylemişti? Arşiv unutmaz...

Erdoğan'a yaptığı eleştiler hakkında konuşan Bahçeli, "Ne dediysem imzamı çekmiyorum. Geçmişte ne söylediysem arkasındayım" dedi. Bahçeli geçmişte Erdoğan hakkında neler demişti?

AKP ile ortak hareket eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Star TV'de gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. İttifak öncesi Erdoğan'a yaptığı eleştiler hakkında konuşan Bahçeli, “Sert eleştiriler yapan birisiyim. Ne dediysem imzamı çekmiyorum. Geçmişte ne söylediysem arkasındayım. Hepimiz kanka olacak halimiz yok” dedi.

AKP ile miting konusunda ise "Birlikte yapmadık çünkü bugünkü zemin içinde tartışmalara yol açabilir. Cumhur İttifak'ı iki siyasi partinin tüzel kişiliklerini koruyan faaliyettir. Miting yapmadık çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti'nin arka lastiği gibi düşüncelere sahip fitneci zümre bunu kullanabilir" yorumunda bulundu.

Bahçeli, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağını 21 maddeyle böyle anlatmıştı:

"MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALAN İNKARCIDAN CUMHURBAŞKANI OLMAYACAKTIR"

Bahçeli'nin dört yıl önce yaptığı koşmada, 21 maddeyle Erdoğan'dan neden cumhurbaşkanı olmayacağını anlatmıştı. Bahçeli 2014 yılında yaptığı konuşmada, "Demokrasiyle yönetilen bir ülkede peşin yargılarla iki kişinin keyfine ülkeyi teslim etmek olmayacak bir şeydir. Yaklaşık 77 milyon nüfusu olan Türkiye'de, Cumhurbaşkanlığı'na iki şahsiyetin layık görülmesi milletimizin egemenlik ve tercih haklarını bir defa hiçe saymaktır. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Twitter'i engelleyen, Youtube'u kapatan, kişisel hak ve hürriyetleri budayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Hukuka saldırandan, adaletten kaçandan, rüşvetçilere ve hırsızlara kol kanat gerenden Cumhurbaşkanı olmaz. Villalara balya balya dolar yığandan, kamu arazilerini zimmetine geçirenden, evdeki parayı sıfırlarken haysiyet ve inandırıcılığını da sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz. Tekeden süt sağılmaz, TSK'ya kumpas kurandan başkomutan olmaz. Türklüğü reddeden, TC'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkârcıdan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz, olamayacaktır" demişti.

"ŞEREF GİBİ DERDİ OLMAYAN"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Bizi en çok rahatsız eden ise Erdoğan'ın yeminin sayısız çiğnemesidir. Tekrar hatırlatıyorum. TBMM'de yaptığı tarafsızlık yeminini namus ve şerefi üzerine etmişti. Şu sorunun cevabını bilen söylesin. Namus ve şeref üzerine yemin ederken namus ve şereften ne anlamaktadır? Şeref gibi derdi olmayanın Türkiye'nin şerefini savunması beyhudedir." dedi.

"BİLAL'İN KARUN KADAR ZENGİNLEŞMESİ"

30 Temmuz 2014'te Bahçeli'nin söyledikleri şu şekilde: "Bugün adaletsiz, ahlaksız ve maneviyatsız yönetim işsizliği çözmek için en ufak çaba göstermemektedir. Başbakan için varsın Türk gençliği kahvehaneleri doldursun. Bunlar önemsizdir. Önemli olan bakan çocuklarının çalıntı paralarla geleceklerinin garantiye alınmasıdır. Bilal'in karun kadar zenginleşmesi, soygunlarla küpünü taşırması ve Bilo Ağa seviyesine terfi etmesidir."

"ÖCALAN CANİSİYLE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KURMA HEDEFİ"

Bu gelişmelerin ardından Bahçeli'nin 2015 yılında yaptığı bir açıklama sosyal medyanın gündemine oturdu. 7 Haziran seçimlerinden önce Devlet Bahçeli , Kırşehir'de yaptığı konuşmada, "Öcalan canisiyle ve başkanlık sistemini kurma hedefine sabitlenen Erdoğan, geri dönülmeyen bir mecra ve maceraya sapmıştır" demişti.