Ayasofya'daki fresklerin nasıl kapatıldığı ortaya çıktı

Cami statüsüne geçirilmesinin ardından yarın cuma namazı kılınacak olan Ayasofya'da Hz. İsa ve Hz. Meryem freskleri perde ile kapatıldı.

Ayasofya'daki fresklerin nasıl kapatıldığı ortaya çıktı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami statüsüne geçmesinin ardından yarın cuma namazı kılınacak olan Ayasofya'da incelemelerde bulundu.

Ziyaretin ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile beraberindekilerin bulunduğu fotoğraflar Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fotoğraflarda Ayasofya'daki Hz. İsa ve Hz. Meryem fresklerinin perdelerle kapatıldığı görüldü. Öte yandan Ayasofya'daki imparatorların taç giyme tören yeri omphalion cami için serilen halıların altında kalacak.

Ayasofya'daki fresklerin nasıl kapatıldığı ortaya çıktı - Resim : 1

Ayasofya'daki fresklerin nasıl kapatıldığı ortaya çıktı - Resim : 2

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ayasofya'da fresklerin nasıl kapatılacağı merak konusu olmuş, tarihi eserlerin zarar görebileceği iddia edilmişti.

Ayasofya'da Hz. İsa ve Hz. Meryem'in tasvir edildiği mozaiklerin yanı sıra Hristiyan inancındaki meleklere yer verilen freskler de bulunuyor.

Perdelerle fresklerin kapatıldığı Ayasofya'da yer alan freskler:

Ayasofya'daki fresklerin nasıl kapatıldığı ortaya çıktı - Resim : 3

Ayasofya'da mozaik ve fresklerin kapatılması için bir dakikada açılıp kapanan elektronik raylı sistem perde de kullanılacak.

Etiketler
Ayasofya tartışması