Dursun Çiçek ve Can Akın Çağlar ne konuştu?

Eski CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile telefonda görüştüğünü belirterek, “Kendisinden kumpası kuranların isimlerini istedim. Henüz bir yanıt alamadım. İsmi açıklamasını bekliyorum" dedi.

Dursun Çiçek ve Can Akın Çağlar ne konuştu?

Çiçek, kumpas davalarında yargılandığı dönemde eşi Gülşen Çiçek’in İstanbul’a tayinini istediğini ancak dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın Ardahan’a sürgüne gönderdiğini açıkladı.

Kamuoyunda ve CHP’de tartışmaya neden olan gelişmelerin ardından Çağlar, önceki gün Dursun Çiçek ve eşini telefonla arayarak yaklaşık bir saat görüştü.

‘ÖZÜR DİLEME OLMADI’

Görüşmeye ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirme yapan Çiçek, “Tayin gerekçesini ve nedenini sordum. Kendisi haberinin olmadığını yaklaşık 400 kişilik bir isim listesinin önüne geldiğini ve imzaladığını söyledi. Olayı öğrendikten daha sonra ise düzeltilmesini istediğini ancak görevden alındığını belirtti. Ben de listeyi kimin önüne getirdiğini sordum ancak bir yanıt alamadım” dedi.

Çiçek, Çağlar’ın kendisi ve eşinden özür dileyip dilemediğine yönelik soruya ise “Olayı kabullenmediği için özür dileme olmadı. Ben de kendisine listeyi önüne getirenlerin isimlerini vermeden ikna olmayacağımı söyledim. Eşimin sürgüne gönderilmesindeki kumpasta parmağı olanları açıklarsa onu da kamuoyuna açıklayacağım. Ama şu an ilk gün söylediğim sözlerimin arkasındayım. Tartışmalı bir isim olmaya devam edecek” dedi.

Etiketler
Milletvekili Telefon Dursun Çiçek