Meclis'te ‘derin devlet’ kavgası: 'Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır'

Çoklu baro teklifinin ‘derin devlet operasyonu’ olduğu söylemi gerilime neden oldu. Celal Adan, "Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır ama devletin içerisinde milletin, devletin adını kirleten hırsız, arsız, darbeci olmuştur" dedi.

Meclis'te ‘derin devlet’ kavgası: 'Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu mecliste yaptığı konuşmada, “Barolar düzenlemesi, derin devlet operasyonudur” dedi.

Bu sözler üzerine AKP sıralarından tepki geldi.

AKPi Grup Başkanvekili Özlem Zengin söz alarak “AK Parti derin devletin karşısında olmasa, FETÖ darbe yapmaya çalışmazdı” açıklamasında bulundu.

Celal Adan: Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır

TBMM Başkanvekili Celal Adan, "Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır ama devletin içerisinde milletin, devletin adını kirleten hırsız, arsız, darbeci olmuştur" dedi.

Adan, şunları söyledi: "Her zaman, her dönem devletin, milletin adını kirleten bazı insanlar belli yerlere gelebilirler. Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır ama devletin içerisinde milletin, devletin adını kirleten hırsız, arsız, darbeci olmuştur. Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle bu anlamsız mücadelelere öncülük yapan hırsız, arsız, bölücü, darbecileri karıştırmamak gerekir. Bugün Türkiye çok zor günlerden geçmektedir, hâlen “derin devlet” “şu devlet” değil.. Libya’da, Suriye’de, Irak’ta bir sürü sıkıntıyla uğraşırken bu tartışmayı doğru bulmuyorum"

Etiketler
Çoklu baro sistemi Muş Kavga Operasyon