Erdoğan: Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım

Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan partili AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Evet şöyle sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım” ifadelerini kullandı.

Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Evet şöyle sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kartal’daki Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde “semboilk bayan milletvekillerinin” sahneye alınmasını istedi.

Erdoğan konuşmasına başlamadan önce “Evet şöyle sembolik de olsa bayan milletvekillerimizden hiç olmazsa iki tanesini alalım. İki tane geliyor” dedi.

‘AKP’DEN ÖNCE KADININ ADI YOKTU’

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin geçen haftalarda Meclis’te yaptığı bir konuşmada “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” ifadelerini kullanmıştı. Zengin, sözlerine gelen eleştiriler üzerine “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu” sözleri ile başlayan tartışmalara ilişkin, ”Evet kadın vardı, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediğim şey elbette bu değildi. Bunlar vardı; ama Türkiye’de kadınların yüzde 70’i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz” diyerek kendini savunmuştu.

Erdoğan’ın açılış konuşmasında yaptığı “sembolik bayan milletvekili” ifadesi Özlem Zengin’in bu açıklamalarını akla getirdi;

Etiketler
Hastane